Finalitzada la reforma integral dels passatges interiors de la Guinardera

S'han renovat el paviment i l'enllumenat i també s'han instal·lat bancs i jardineres. El projecte ha inclòs l'opinió i els suggeriments del veïnat de la zona.

Han finalitzat les obres de remodelació dels passatges interiors del barri de la Guinardera que han donat com a resultat la renovació integral de 12 espais deteriorats de la via pública, situats entre els carrers de Rabelais i de Milton, que són utilitzats especialment pels veïns i veïnes de la zona, ja que s'hi situen bona part dels accessos als edificis. En conjunt, s'ha millorat substancialment una superfície de via pública de més de 2.000 m2.

Renovació integral

La renovació integral ha consistit, d'una banda, en la pavimentació de tota la superfície de trànsit de vianants, on s'han instal·lat materials que milloren la mobilitat i accessibilitat de les persones. A més, s'han renovat les xarxes de clavegueram i d'enllumenat públics, s'han ubicat jardineres amb reg automàtic i s'han col · locat quinze bancs i cadires a les zones més amples dels passatges, seguint els suggeriments formulats pels mateixos veïns i veïnes.

Participació veïnal

El disseny del projecte de reforma dels passatges ha comptat amb la participació del veïnat. En el seu moment es van realitzar reunions informatives en les quals van participar les persones responsables dels Serveis Territorials municipals i amb l'arquitecte redactor del projecte, i es van recollir les propostes ciutadanes que han format part de la intervenció.

El projecte definitiu s'integra en el conjunt de les actuacions de proximitat que porta a terme l'Ajuntament per dignificar els espais públics de la ciutat i fer-los més còmodes, segurs i accessibles a la ciutadania. Alhora, s'emmarca en les millores de la mobilitat i l'accessibilitat en zones amb forts pendents.

Les obres de renovació dels passatges de la Guinardera han durat set mesos i han estat finançades per la Mancomunitat de Municipis i la Diputació de Barcelona. La inversió ha estat de 456.000 euros.