Finalitza la penúltima fase de construcció de l’edifici Torre Sònia

L’alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, el gerent de l’empresa municipal Gramepark, Manel Sierra, i la comissió de veïns del Fondo afectats per l’explosió de gener de 2006 han visitat divendres passat l’edifici Torre Sònia.

L'empresa municipal Gramepark ja ha finalitzat la penúltima fase del projecte, corresponent a l'estructura de l'edifici. En aquesta fase s’ha completat l'esquelet de l'immoble –columnes i forjats-, així com les principals parets estructurals.

Les obres, que s'estan desenvolupant d'acord amb els terminis previstos, continuen ara amb l'última fase del projecte: la que correspon a la distribució d'espais, instal·lacions i serveis, acabats interiors i finalització de façana.

Les previsions indiquen que les famílies propietàries dels habitatges podran ocupar-les a finals de l'any vinent.

L’edifici Torre Sònia, característiques

La proposta presentada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través del projecte elaborat per l’empresa municipal Gramepark, va ser aprovada a principis d’any per unanimitat per les 17 famílies afectades.

Així, l’edifici Torre Sonia, ubicat a la Rambla del Fondo 66, es caracteritza per la seva singularitat arquitectònica. L’edifici és de planta baixa més 9, tres habitatges per replà, i respecta la singularitat que ja presentava el projecte inicial: edifici a quatre vents que manté el disseny de la façana original.

En total, disposa de 28 habitatges de 85 metres quadrats de superfície útil, quatre locals comercials en planta baixa i garatge en el soterrani. 19 dels pisos són els corresponents als afectats i la resta de pisos –nou de venda lliure- permeten cobrir les despeses de la construcció de tot l’edifici.

Cada propietari disposarà de dues terrasses, un traster de cinc a sis metres i una plaça d’aparcament. L'immoble estarà equipat amb plaques de captació solar per a la generació d'energia.