98 activitats, 53 amb segell colomenc i participació de 42 artistes locals

Festa Major d'Estiu

Manel, Tanxugueiras, Rosa López, Miki Núñez i Los Enemigos seran els caps de cartell d'una festa que mantindrà el seu esperit inclusiu i eclèctic, solidari, participatiu, ecològic i segur. El pregó serà a càrrec del doctor Martín Rueda. Hi haurà un total de 98 activitats, 53 d’elles amb segell colomenc i amb la participació de 42 artistes locals.

L'Ajuntament de Santa Coloma presenta el programa definitiu de la Festa Major d'Estiu 2022, que comença aquest divendres 2 de setembre, amb la cercavila i el pregó a càrrec del doctor Martín Rueda, prestigiós podòleg colomenc, i que es podrà seguir també online a través del canal de YouTube Ikonograma.

Manel, Tanxugueiras, Rosa López i Los Enemigos seran els caps de cartell de la festa major d'enguany, una edició que torna, des de la prudència, a la normalitat anterior a la COVID-19. S’hi incorporen, però, algunes de les novetats d’entre les introduïdes en l’edició del passat any. Entre les activitats que retornen estan les esportives, la Fira d’Entitats amb les seves paradetes a Can Zam i les activitats organitzades per les entitats de cultura tradicional. No faltarà la migada popular i, és clar, els grans concerts en el cor mateix de la ciutat, a la plaça de la Vila o a l’envelat de la plaça Pau Casals.

L’alcaldessa, Núria Parlon, convida a la participació de la ciutadania: "Tornem amb moltes ganes i molta empenta amb una edició de la Festa Major d'Estiu amb una important participació del talent local i amb un munt de propostes per a tothom, sense oblidar el caràcter solidari i participatiu que és dins el tarannà de la nostra gent. Us convido a gaudir de la nostra ciutat, de la seva gent i d'aquest programa festiu".

Els noms propis de la FME 2022

Divendres, 2 de setembre, a la nit, concerts dels Manel i de Hotel Cochambre a la Plaça de la vila. Rosa López ho farà a la Plaça del Rellotge.

La nit de dissabte, 3 de setembre, actuació de Varry Brava i Los 40 on Tour a la Plaça de la Vila. Dins el festival Sintonittza ho faran Los Enemigos al Parc d’Europa. Suu i Andrea Motis ho faran a l’envelat de la plaça Pau Casals.

Diumenge, 4 de setembre, la nit estarà amenitzada amb els concerts de Los Diablos, Santabárbara i La Loca Histeria, a la plaça de la Vila. La mateixa nit hi haurà un espectacular show amb drons a càrrec de Flock Drone Art, al parc de Can Zam.

La nit de dilluns acabarà, després del tradicional piromusical, amb un doble cartell d’impressió, Miki Núñez i Tanxugueiras posaran punt final a una Festa Major per al record amb una vetllada de sabor eurovisiu.

El mocador solidari

Després de l’èxit de l’any passat, es repeteix el procediment de repartiment del mocador solidari de la Festa Major (i els 2x1 de la fira), que es du a terme mitjançant reserva online mitjançant la web Grameticket, amb recollida a partir del dia 29 d’agost al Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar. La recaptació anirà íntegrament al programa municipal d’aliments solidaris gestionat per  Creu Roja Barcelonès Nord i l’Ajuntament.

La recaptació anirà íntegrament al programa municipal daliments solidaris gestionat per  Creu Roja Barcelonès Nord i lAjuntament.

Torna el corretapa

La Festa Major d’Estiu, a més d’esdeveniment cultural de primer nivell, és sense cap mena de dubte un motor econòmic i social. No podia faltar enguany  la tornada amb tots els honors del Corretapa, dissabte i diumenge de 12 h a 15 h en els establiments repartits per tota la ciutat.

Altres fites d’interès

Com és habitual, la Festa Major d’Estiu aposta per propostes dirigides al públic familiar, amb el programa d’espectacles UAU!, amb el segell de qualitat de Passatge Insòlit, i una munió d’activitats dedicades als infants. Com a gran novetat, els espectacles amb berenars saludables que tindran lloc al Parc dels Pins, amb referents de la música infantil com Damaris Gelabert, Xiula o l’exitós espectacle Heavy Per Xics.

Un dels grans èxits de la festa de 2021 va arribar per a quedar-se: el vaixell amb més marxa de la ciutat, la Perla Ibera. Aquest escenari mòbil i itinerant, en el qual actuaran Mala Vida, Sondelvent, 33 Revoluciones i Gain Over oferiran el seu talent visitant tots els districtes de la ciutat.

Al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré comptarem amb la biennal a càrrec dels i les artistes plàstics de la ciutat. I l’exposició al Museu Torre Balldovina estarà dedicada al 75è aniversari del Centre Excursionista Puig Castellar.

* Com és habitual, el hashtag a Instagram #festacoloma22 recollirà les millors imatges de la Festa.