Festa Íbera

L'Associació Els Ibers instal·larà un poblat ibèric al parc de Can Zam els dies 2 i 3 mentre els comerços ens apropen als primers pobladors de Santa Coloma mitjançant els seus aparadors.

L'Associació Socio-Cultural Els Ibers de Santa Coloma, amb el suport de Santa Coloma Tot a Mà i l'Ajuntament, muntarà el proper cap de setmana, una rèplica d'un poblat ibèric al parc de Can Zam. S'instal·laran una quinzena de cases, es recrearan les activitats íberes i es faran diferents tallers que ens aproparan a la vida quotidiana dels nostres avantpassats.

Serà autèntic viatge a través del temps per descobrir els aliments, els costums i les eines que van marcar la nostra civilització en els seus orígens pre-romans. Aquesta Festa Íbera, que inclourà un servei per explorar les restes arqueològiques del poblat ibèric de Puig Castellar, es podrà visitar el dissabte 2 i diumenge 3 de juny.

Uns aparadors molt especials

Des del 25 de maig fins al 3 de juny, els colomencs i colomenques poden gaudir també dels aparadors ibers que han preparat uns 30 comerços de la ciutat amb motiu del concurs d'aparadors d'aquesta festa. Els establiments, ubicats al Centre i a Singuerlín, han decorat els seus aparadors amb elements de la cultura íbera.

A més de sorprendre el visitant per la seva originalitat, els aparadors il·lustren sobre els diferents aspectes de la vida i la història d'aquesta civilització fins a convertir-se en un fantàstic museu al carrer.