Es bonificarà al cent per cent la taxa de vetlladors i terrasses

Als establiments que se'ls hagi cobrat ja la esmentada taxa de vetlladors i terrasses se'ls retornarà d'ofici.

L'afectació pel repunt de contagis que està tenint la pandèmia de Covid-19 en tots els sectors de la ciutat, i de manera especial en el de la restauració, ha motivat que l'Ajuntament hagi decidit aquesta setmana augmentar el seu col·laboració amb aquest important sector econòmic de la ciutat bonificant el cent per cent la taxa que els establiments de restauració paguen per la instal·lació de vetlladors i terrasses a la via pública.

Als establiments que se'ls hagi cobrat ja la esmentada taxa de vetlladors i terrasses se'ls retornarà d'ofici.

El passat mes de juliol es va aprovar en ple, per consens dels quatre grups polítics que formen el consistori, aplicar un descompte de el 50% a la taxa de terrasses i vetlladors dels establiments d'hostaleria. A aquest descompte, superior a el que apliquen altres ajuntaments, es va sumar l'acord de reduir de manera proporcional la taxa de residus pels dies que aquests establiments havien estat tancats per l'Estat d'Alarma. Posteriorment, com es recordarà, es va dur a terme l'obertura, però amb restriccions en les superfícies de les terrasses i en els aforaments interiors. El repunt de contagis de Covid amb l'inici de la tardor ha portat a les autoritats sanitàries a decretar un nou tancament total. Aquest últim tancament ha suposat un cop dur a l'exercici de l'activitat comercial i de restauració, que ha afectat especialment als llocs de treball i ha situat els negocis en una situació de molta tensió a causa de la caiguda dels seus ingressos. És per aquests motius que l'Ajuntament ha decidit bonificar el cent per cent la taxa de vetlladors i terrasses. Per alleujar la difícil situació econòmica.

Més mesures d'ajuda


En paral·lel, l'Ajuntament està ultimant una línia d'ajudes per a la resta d'establiments d'hostaleria i restauració que no disposen de terrasses per a la seva activitat. En aquesta línia està previst incloure ajudes a fons perdut per als establiments comercials que havien estat tancats i per a les activitats de serveis, especialment per a aquelles que a nova resolució ha obligat al seu tancament, com els centres d'estètica, les escoles de ball o les acadèmies de teatre.
En un altre ordre de coses, el Ple municipal va aprovar inicialment el 26 d'octubre congelar l'IBI per a l'any 2021.