En marxa la Universitat de l’Experiència per a majors de 55 anys

És una innovadora iniciativa de formació de la Universitat de Barcelona al Campus de l?Alimentació del Recinte Torribera, inclosa en el projecte municipal Santa Coloma, ciutat universitària.

La passada setmana van començar els tallers 2014 de la Universitat de l’Experiència, una iniciativa de formació de la Universitat de Barcelona (UB) al Campus de l’Alimentació (Recinte Torribera), adreçada a majors de 55 anys, i que s’ha afegit al projecte municipal Santa Coloma, ciutat universitària. 

Es tracta d’un programa de formació innovador de la UB, que es realitza per primera vegada a la nostra ciutat, al que per accedir no es demana tenir cap requisit formatiu previ. L’objectiu és possibilitar la formació universitària en l’etapa avançada de la vida i afavorir la comunicació intergeneracional. 

El model de formació és mixt, en què es combinen les assignatures específiques del programa formatiu de la Univeristat de la Experiència amb la integració dels estudiants grans en assignatures de grau (per a ells optatives a escollir) dels diferents ensenyaments adscrits al programa. Així els estudiants de més de 55 anys comparteixen classes i tallers sobre alimentació, salut i gastronomia amb els estudiants més joves que cursen graus que ofereix el Campus a Santa Coloma (Nutrició Humana i Dietètica; i Ciència i Tecnologia dels Aliments).

Aquesta setmana, els alumnes han comptat amb uns professors d’excepció, el xef colomenc Víctor Quintillà, el mestre xocolater Enric Rovira i el campió mundial de les pizzes Fabian Martín. 

Les assignatures i pre-inscripció

La Universitat de l’Experiència inclou assignatures per conèixer els aliments en tots els seus vessants –composició, propietats, valor nutritiu i seguretat alimentària, entre d’altres; sense oblidar la part sensorial que connecta l’alimentació amb la gastronomia. També s’estudia la relació que hi ha entre alimentació i salut i, en definitiva, com la forma com ens alimentem repercuteix en la bona salut i la qualitat de vida de les persones. 

L'oferta de places per a la Universitat de l’Experiència és de 50 per a cada curs. Per aquest motiu, previ a la matriculació, s'ha de realitzar una preinscripció, el termini de la qual serà de l’1 al 5 de juliol d’enguany. Més informació al web  www.ub.edu/experiencia i al telèfon 93 403 11 10.