Els establiments de restauració es podran beneficiar del Pla local de dinamització

L’Ajuntament destinarà 298.715 euros a estendre el pla de dinamització de la restauració a tota la ciutat. Aquesta és la segona edició d’un programa que va beneficiar 48 negocis l’any passat.

Foto de família del tancament de la primera edició d'aquest programa

L’Ajuntament posa en marxa la segona edició del Pla de dinamització del sector de la restauració i l’hostaleria, que durant l’any passat es va desenvolupar a la zona del centre i que enguany s’estendrà arreu de la ciutat. Un  total de 580 negocis, entre bars, restaurants, cafeteries i granges, especialment dels barris del Fondo i del districte 3 (el Singuerlín, les Oliveres, Can Franquesa, la Guinardera, Can Calvet i la Serra de Marina) es podran beneficiar d’aquest programa integral que preveu assessorament, formació i un paquet d’ajuts econòmics per millorar la imatge i la competitivitat dels establiments. S’hi destinen 298.715 €.

L’ampliació dels ajuts a la restauració local va ser anunciada el passat 29 de gener per l’alcaldessa, Núria Parlon, durant l’acte de cloenda de la primera edició del Pla. En aquest acte, que va tenir lloc a l’Escola de Restauració, l’alcaldessa hi va fer el lliurament de diplomes als 48 establiments de la zona centre —barris del Riu Nord, el Riu Sud, el Centre, Can Mariner, el Cementiri Vell - Pallaresa, la Riera Alta i el Llatí— que hi van participar l’any passat. 

El Pla de dinamització desenvolupa tres grans línies d’actuació. La primera posa a l’abast de restauradors i restauradores un diagnòstic integral del seu negoci, des dels punts de vista operatiu (sala i cuina), empresarial i d’imatge. De la valoració, se n’encarrega un equip de consultoria expert que realitza visites als locals i entrevistes amb les persones responsables. A partir d’aquesta anàlisi, s’estableixen recomanacions personalitzades enfocades a la millora global dels negocis.  

Formació i assessoria per a professionals de la restauració

El segon eix inclou un cicle de sessions personalitzades d’assessorament i coachingper treballar aspectes com la gestió dels recursos humans, la cuina, el màrqueting o el finançament dels negocis. La formació és la tercera línia d’actuació. El Pla ofereix tallers per actualitzar els coneixements en aspectes com la gestió de la sala, l’estratègia empresarial, la publicitat o les finances. 

El Pla es completa amb una línia de finançament adreçada als propietaris i a les propietàries dels establiments perquè realitzin obres de millora als seus negocis. La subvenció serà de fins a 5.000 € per establiment (50% en grames) o fins al 40% de les reformes. Els restauradors i les restauradores que van participar a la primera edició podran demanar l’ajut, sempre que no hagin obtingut el màxim import de 5.000 € a la convocatòria anterior. 

El projecte es desenvoluparà fins al 31 de desembre i el termini de participació finalitzarà el 12 d’abril. L’Ajuntament desenvolupa aquest pla amb el suport del Programa metropolità de polítiques socials municipals 2016-2019 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les persones del sector de la restauració, interessades a participar-hi, poden assistir a les sessions informatives ja previstes, que es faran a la sala Cuines de la Biblioteca del Fondo (26 de febrer, de 17.30 a 18.30 h) i a la cafeteria de la Biblioteca Singuerlín (28 de febrer, de 17.30 a 18.30 h).

 El Pla de dinamització del sector de la restauració està en la línia d’altres iniciatives municipals de foment de la restauració i la gastronomia. Les sinèrgies que s’estableixen amb el Campus de l’Alimentació, l’Escola de Restauració i la vinya d’en Sabater, així com amb altres projectes municipals —la moneda local grama, el «Santa Coloma degusta» o la Mostra Gastronòmica— converteixen  Santa Coloma en una ciutat amb un gran potencial des del punt de vista gastronòmic.