El Sagarra i l’Auditori enceten un programa integral i conjunt de teatre, música i dansa

Josep M. Flotats, Pep Bou, Tricicle, AuronPlay, Berto, Clara Segura i Alberto San Juan, al Teatre. El Festival de Blues, Santi Arisa, el Trio Rodin, Meraki Ensemble i Dequera, a Can Roig i Torres.

El 2015, la xifra d’espectadors que van sumar el Teatre Sagarra i l’Auditori va ser molt propera als 65.000. La dada és significativa de la rellevància que tenen aquests dos equipaments públics en la programació cultural de la ciutat. A finals d’aquest mes començarà la nova temporada de teatre, música i dansa, una proposta integral i conjunta que incorpora noms consagrats de l’escena d’avui i entitats colomenques.

Fins al mes de juliol, el Sagarra oferirà més de 30 peces de qualitat contrastada, com ara La pell de l’aigua, el darrer muntatge del mestre de les bombolles de sabó, Pep Bou; Gisela y el libro mágico, l’especial de teatre familiar; El rey, la producció de Teatro del Barrio que signa Alberto San Juan; El llarg dinar de Nadal, l’últim Premi Butaca al millor espectacle de petit format; Ser-ho o no, la presentació a Santa Coloma de Josep M. Flotats; Conillet, el monòleg captivador de Clara Segura sobre una mare al límit, i Moving to Vivaldi, el projecte colomenc de dansa contemporània.

A més, el Sagarra Comedy inclourà tres monòlegs de to sarcàstic: El show d’AuronPlay, Berto Romero sigue con nosotros i Time del televisiu Peyu.

Pel que fa a les col·laboracions externes, cal destacar la darrera producció del Tricicle amb la qual el trio s’acomiada dels escenaris, i un projecte amb el Festival Grec, Tata mala, un musical de Montefusco i Los Corderos Teatro.

La programació estable es complementa amb onze projectes amb segell local com el Concert d’Hivern, el recital poètic de Justo Molinero, el muntatge Montevideo- Barcelona de Carlos Lema, la representació de La venganza de don Mendo en el centenari de La Colmena, el Menú de locura del grup Artenacció, la comèdia Sardines de Cocoteva, el Nada explica nada de LET o la final del Santako Poetry Slam. El programa delSagarra presenta un nou format que inclou també l’agenda d’espectacles de La Colmena, Carro de Baco i l’Excèntrica, així com les funcions infantils i escolars.

L’Auditori

El nou cicle de l’Auditori s’obrirà amb l’actuació del Trio Rodin, música clàssica de projecció internacional. El III Festival de Blues tindrà com a cap de cartell A Contra Blues i Travelling Brothers. Després vindrà un concert especial de Santi Arisa Grup, un dels millors percussionistes del país. La Setmana del Piano s’encetarà amb el solista Josep M. Colom. Hi haurà un homenatge a Edith Piaff amb l’espectacle Érase una voz. Meraki Ensemble farà un musical barrejat amb la narració, i el Quintet Dekera tancarà la programació estable. Els músics colomencs tindran dos exponents de primera magnitut: el raper Marco Fonktana i la nova figura local, Esmeralda Colette & The Pelogruesoblues. L’Auditori acollirà l’Stage d’Interpretació, i hi tornaran els concerts de l’Escola, les matinées i la simbiosi entre música i cinema amb la projecció de La quimera de l’or, de Charles Chaplin.