El ple ordinari de febrer ha aprovat importants projectes en matèria d'educació

El ple ordinari del mes de febrer a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha aprovat aquest vespre la modificació del planejament vigent per tal de construir el primer institut-escola de la ciutat. També s’ha aprovat el reglament per les normes de matrícula a les escoles bressol públiques pel proper curs així com el reglament del servei de les dues llars d’infants que es posaran en marxa aquest mes d’abril.

El ple ha aprovat inicialment la modificació del Pla General Metropolità de l’antiga fàbrica CIBA, que fins fa poc ocupaven els jutjats de Santa Coloma. En aquest espai l’Ajuntament vol que la Generalitat construeixi el primer institut-escola pública de la ciutat, on els nens i nenes podran estudiar des dels 3 anys fins el 16. Les dues línies d’institut s’afegiran a las ja existents de l’Escola Santa Coloma, ubicada provisionalment al ps. De la Salzereda i que s’haurà de traslladar al nou equipament. La construcció de l’insitut-escola està recollida en un protocol signat entre el departament d’Ensenyament de la Generalitat al 2008 i ratificat al 2010. L’Ajuntament cedirà el sòl a la Generalitat qui haurà de fer les obres.

L’alcaldessa, Núria Parlon, ha declarat que aquest nou equipament “juntament amb la segona fase de l’Escola Riera Alta i amb l’ampliació de l’Escola Serra de Marina, són compromisos pactats amb la Generalitat i que ens permetrà disposar de més places i de més qualitat per la xarxa educativa colomenca”. Aquest punt s’ha aprovat amb els vots favorables del PSC, PP, ICV-EUiA i l’abstenció de CiU.

El ple també ha donat llum verda a la modificació del PGM al núm 98-100 de la Rb. de Sant Sebastià i 61 del c. de Milà i Fontanals per a la creació de diferents equipaments educatius: la seu dels Serveis Educatius, l’Escola d’Adults i el Centre de Normalització Lingüística l’Heura. Aquesta proposta ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

Les dues noves llars d’infants públiques que es posaran en marxa aquest mes d’abril, La Sargantana i L’Ànec, també formen part del paquet de mesures aprovades en matèria d’educació. El ple ha aprovat inicialment, amb el vot favorable del PSC i l'abstenció de la resta de grups, el reglament que ha de regir el servei d’aquestes escoles. El ple ha aprovat també les normes de preinscripció i matrícula de totes les escoles bressol públiques pel curs 2011-2012.

Finalment s’ha aprovat una moció conjunta, presentada per tots els grups, per adherir-se al manifest  “La igualtat de dones i homes, un camí de progrés”.