El ple ha aprovat el Pla Local de Cooperació i el Pla de l’Escola Municipal de Música

El ple ordinari de març de Santa Coloma de Gramenet ha aprovat aquest vespre el Pla Local de Cooperació i el Pla de l’Escola Municipal de Música “Can Roig i Torres” .

En la sessió del ple s’ha aprovat per unanimitat dels grups municipals la proposta d’aprovació definitiva de l’Ordenança municipal reguladora de l’administració electrònica. Aquesta normativa regula el paper de les tecnologies de la comunicació i la informació (TIC’s) per facilitar les relacions interadministratives i les relacions amb els ciutadans, segons la Llei a Catalunya 29/2010.

El ple també ha aprovat al Pla Director Local de Cooperació al Desenvolupament, Solidaritat i Foment de la Pau a Santa Coloma, amb els vots afirmatius dels grups municipals del PSC i CiU i l’abstenció dels grups municipals d’ICV-EuiA i del PP. Aquest  Pla s’ha elaborat seguint prèviament un procés de participació amb el Consell de Cooperació i Solidaritat, representants d’entitats de solidaritat i d’ONG’s i la ciutadania, que han definit les prioritats i estratègies de cooperació i solidaritat a impulsar des del municipi, com són la descentralització de les accions de cooperació i la transversalitat amb d’altres àrees com Cultura, Educació i Joventut, entre d’altres.


També avui s’ha aprovat el Pla Director de l’Escola Municipal de Música “Can Roig i Torres”, amb els vots afirmatius del PSC i CiU i l’abstenció d’ICV-EuiA i del PP. Aquest Pla ha estat fruit d’un procés de participació previ amb els directors/es dels centres escolars i ex-directors/es, professors/res de música, alumnes, familiars i tècnics especialitzats, entre d’altres col·lectius de la ciutat. El Pla defineix el paper que ha de desenvolupar l’Escola Can Roig i Torres, reptes i estratègies, en el desenvolupament de la cultura, en general, i de l’aprenentatge i la difusió de la música, en particular, a Santa Coloma i des de la pròpia ciutat. En aquest sentit, el Pla estableix, entre d’altres aspectes, l’ampliació de l’oferta formativa musical a Santa Coloma, perquè professors/res de música dels centres escolars públics, els escolars i familiars puguin millorar els seus coneixements i aptituds en matèria musical; i donar suport i impuls als grups corals locals.


Per altra banda, el ple ha aprovat per unanimitat la proposta de modificacions del Reglament que regula les normes de preinscripció i matrícula de l’alumnat de les llars d’infants municipals per al període extraordinari 2010-2011. En concret es tracta de la modificació dels grups en la preinscripció extraordinària del curs 2010/2011 per adaptar oferta i demanada de places de les llars d’infants que entren en funcionament aquesta setmana: L’Ànec (carrer de Francesc Moragues, 98-100, al barri Riu Sud ) i la Sargantana (carrer de Sant Jordi, 1-3, al Front Fluvial del Raval). Així, s’ha reduït un grup de nivell 2-3 anys i s’ha ampliat en un grup el nivell 1-2 anys a cada escola bressol mencionada.
També s’ha aprovat al ple la proposta d’acord de la mesa general de negociació per al nou conveni laboral, amb els vots afirmatius dels grups municipals de PSC, ICV-EUiA i CiU i l’abstenció del PP. L’acord de l’Ajuntament de Santa Coloma amb els sindicats de la UGT i CCOO posa en valor la carrera professional i l’eficiència dels quasi 700 treballadors i treballadores del consistori, entre d’altres aspectes.


Per altra banda, s’ha aprovat les quatre mocions presentades: en rebuig a la violència i les violacions de menors a Nicaragua; contra les retallades socials del govern de la Generalitat de Catalunya; sobre la commemoració del 80è. Aniversari de la II República (proper 14 d’abril); i en solidaritat amb el poble japonès que està patint les conseqüències del recent terratrèmol i tsunami i de pronunciament en contra de les centrals nuclears.