El Passatge Insòlit torna aquest cap de setmana als jardins de Can Roig i Torres amb nous espectacles

El Passatge Insòlit, el festival especialitzat en les Arts del Firaire que se celebra anualment a la nostra ciutat des del 2006 tindrà lloc enguany els propers dies 26 i 27 d’octubre.

El festival referent en les arts del firaire, el Passatge Insòlit, torna aquest cap de setmana a la seva ciutat d’origen i ho fa renovat i en una nova ubicació, els jardins de Can Roig i Torres. Aquesta és la 14a edició d’un festival que es caracteritza per oferir un cicle d’espectacles de petit format, que en alguns casos requereixen la participació activa del públic, i actuacions que tradicionalment es poden gaudir en carpes de circ. 

El Passatge, impulsat per l'Associació Teatral Denominació d'Origen, va néixer l’any 2006 com un espai familiar de la Festa Major d’Estiu, però l’afluència de públic rebuda va originar la seva transformació en un festival desvinculat de la festa. L’organització rep el suport de l'Ajuntament, la Generalitat i la Diputació. 

És un festival apte per a tots els públics, que ofereix espectacles en petites carpes on es mostren curiositats, atraccions que funcionen amb energia humana, petits xous inspirats en les barraques de fira, jocs i màgia. S’hi podran veure propostes de la companyia Circ Pistolet, Toti Toronell, Pere Hosta o L'Excèntrica, les mítiques atraccions firaires de L'Avalot i l'estrena de la nova proposta dels Antigua&Barbuda. 

Dissabte, el festival començarà a les 18 hores, i hi haurà aquestes actuacions: Circ Xic, amb Teatre de Funàmbuls; Tercio Incluso, amb Normalmente o viceversa; Circ Pistolet, que presentarà Quan no tocàvem de peus a terra; Slow Olou, amb Nothing the nothing a ritme d’escargots, i L’Excèntrica, que oferirà Duel, a més de l'atracció Dia de Pesca de L'Avalot i  l'estrena mundial de la nova proposta d’Antigua & Barbuda, Torçabraç.  A més, el festival ofereix dos espectacles únics amb la Cia. Les Vaques i el seu espectacle per a adults, Ye Orbayu, el dissabte a la nit a partir de les 22 hores. Diumenge funcionarà d’11.00 a 14.00 hores i a partir  de les 18.00 h. Al matí,  Pere Hosta presentarà Open Door, un espectacle itinerant pel públic familiar. Les entrades tenen preus populars (fins a 5€). També hi haurà food trucks, per menjar al mateix recinte.

Per celebrar el que consideren un final de cicle amb aquesta edició, els actors, actrius i artistes que fan possible el Passatge Insòlit preparen una exposició retrospectiva, que es podrà veure a principis de novembre al Centre Cultural Can Sisteré.

Consulteu aquí tota la programació del Passatge Insòlit 2019: https://www.passatgeinsolit.org/