El nou autobús B82 connecta Torribera amb la plaça de la Vila

El B82 surt de la plaça de la Vila cada mitja hora (de moment els dies feiners), de 9.00 a 15.30 hores, i puja per les avingudes de Francesc Macià i Pallaresa i el carrer de Prat de la Riba (amb parades en totes aquestes vies) fins al Recinte Torribera.

Aquest dilluns, 22 d’octubre, ha començat a funcionar una nova línia d’autobús, la B82, que uneix la plaça de la Vila amb el Recinte Torribera. Aquest és un servei llargament reclamat per les persones usuàries de les diverses instal·lacions de Torribera. La seva posada en marxa és fruit del resultat de les converses entre el teixit associatiu de la ciutat i l’Ajuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (autoritat responsable del finançament i gestió dels autobusos).

Un estudi tècnic va demostrar la necessitat de disposar d’un servei d’autobús com aquest, sobretot adreçat a les persones grans i als familiars dels usuaris del Centre Emili Mira, així com a persones usuàries d’altres serveis sociosanitaris radicats en aquest complex.

El B82 surt de la plaça de la Vila cada mitja hora (de moment els dies feiners), de 9.00 a 15.30 hores, i puja per les avingudes de Francesc Macià i Pallaresa i el carrer de Prat de la Riba (amb parades en totes aquestes vies) fins al Recinte Torribera. Un cop allà, puja fins al Centre Emili Mira, amb parada intermèdia al campus universitari. De tornada fa el mateix recorregut per Pallaresa, Francesc Macià i la plaça de la Vila.

Impuls al servei d'autobús


En els darrers cinc anys s’ha mantingut l’aposta de l’Ajuntament per modernitzar el servei de bus, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona. S’han millorat les instal·lacions a 42 parades, adequant-ne l’accessibilitat en 29 amb la col·locació de 22 plataformes de goma, 4 ampliacions de vorera i reordenacions del mobiliari urbà. També s’ha millorat el confort de les persones usuàries amb la instal·lació de 9 noves marquesines, nous bancs i 2 nous paravents, i per millorar la velocitat dels vehicles s’han senyalitzat 1.200 metres de nous carrils bus. També s’han instal·lat 2 parades de bus dobles per reduir el temps d’espera a la pujada als busos a les parades de més demanda.

En aquest sentit, cal recordar la posada en marxa de les línies B15 i B81, la fusió del B30 i el B31, i més recentment la transformació del B27 en M27, del B17 en M28 i del 42 en V33. Aquestes millores han permès incrementar la cobertura del servei als barris alts de la ciutat com la Riera Alta, les Oliveres, Can Franquesa o el Raval. Des de principis del 2019, els busos de la línia M28 seran articulats, per incrementar-ne la capacitat, des de la plaça de la Vila fins al centre de Badalona.

Com a resultat de les diverses accions, s’ha produït un increment molt notable de les persones usuàries del servei d’autobús, factor que contribueix a reduir la contaminació atmosfèrica i a incrementar la qualitat de vida de la nostra ciutat. En aquest sentit, tota la flota de busos de la línia nova V33 tenen motor híbrid, igual que els vehicles de la M28, que prestaran servei a començament de l’any vinent.