El nom de la moneda local digital serà “Grama” i estrena espai web

El nou web de la Grama, la moneda local de Santa Coloma, és www.grama.cat i s’hi ofereix tota la informació sobre aquesta iniciativa d’economia social i de suport al comerç local. Fa unes setmanes es va decidir el nom de la moneda, com a resultat d’una enquesta entre la ciutadania. Al 2017 es continuarà amb el desplegament de la Grama.

Cartell de l'horaa del conte

Un total de 1.338 veïns i veïnes de Santa Coloma han participat en el procés participatiu obert per l’Ajuntament per trobar nom a la moneda local.

Com a resultat d’aquesta consulta ciutadana, amb les propostes del veïnat, la nova moneda local de Santa Coloma de Gramenet es dirà “Grama”, ja que aquesta ha estat la decisió del Jurat de la Taula de Seguiment del procés participatiu “Moneda local, posa-li nom” que ahir es va reunir per prendre una decisió entre els suggeriments rebuts en línia i a les les urnes instal·lades en diversos indrets i equipaments de la ciutat, les diferents activitats organitzades, el web i les xarxes socials municipals.

Segons l’alcaldessa Núria Parlon ”L’Ajuntament celebra la decisió de la Taula del seguiment participatiu per aquest tema, ja que amb aquest nom, Grama, li volem donar un sentiment de pertinença a un instrument que ha de servir per cohesionar la nostra ciutat i afavorir l’economia local, augmentant les vendes del comerç amb efectes positius sobre l’ocupació”.

La Taula de Seguiment que ha deliberat i decidit sobre el nom de la moneda local digital colomenca estava composada per Laia Muñoz (Agrupació de comerciants), Jesús Martínez (TAU Informàtica), Sisco Navalón (Mercat Singuerlín), José A. Pérez (Regals Colon), Pilar Jiménez (Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Santa Coloma de Gramenet, FAVGRAM), Antonia Ortega (Coordinadora local de Dones), Ferran López (Entre Pobles), Víctor Quintillà (restaurant La Lluerna), Tomás Gómez (Carns San Ramon), Irene Esteban (Isabel roba Dona i Home), Loli Algarra (restaurant La Cuina de la Loli) i Marc Martínez (Xarxa d’Economia Social del Barcelonès).

Els ciutadans i les ciutadanes de Santa Coloma de Gramenet han demostrat la seva creativitat en proposar 499 noms diferents per a la seva moneda; entre els quals, juntament amb “Grama” els  finalistes han estat “Colom@” i “Centíber”. El Jurat s’ha decantat, però, finalment per “Grama” tenint en compte precisament l’element d’identificació amb la ciutat i valorant també la viabilitat del nom i les seves possibilitats d’esdevenir una eina de transacció popular i propera per a la ciutadania.

Donat que 58 persones havien dipositat la mateixa proposta de nom, segons les bases del concurs, que va posar en marxa l’Ajuntament a final del passat mes de setembre, s’ha hagut de procedir a fer un sorteig per a l’adjudicació del premi del xec en moneda local digital equivalent a 500 euros. D’aquest sorteig, celebrat en presència del Secretari General de l’Ajuntament, Xavier Ezquiaga, i del mateix Jurat, n’ha sortit guanyadora Thais Herrera Vilches.

*Ja està operatiu el nou espai web de la Grama, la moneda local de Santa Coloma de Gramenet, on s’ofereix tota la información sobre aquesta iniciativa d’economia social i de suport al comerç local. S’hi pot accedir des de l’adreça www.grama.cat.