Es podrà visitar fins al 10 de gener

El Museu ofereix l’exposició de gravats “De París a Nova York”

El Museu Torre Balldovina acull l’exposició itinerant “De París a Nova York. Gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut”.

La mostra presenta una selecció de gravats de mitjans del segle XIX fins a finals del segle XX amb els quals es pretén il·lustrar l’evolució que va experimentar el gravat com a llenguatge i tècnica utilitzat pels artistes d’aquesta època, com Arp, Canals, Casas, Corot, Delacroix, Ernst, Guinovart, Lichtenstein, Matisse, Miró, Picasso, Ponç, Ràfols Casamada, Renoir, Rodin, Smith, Tàpies, Tharrats, Togores, Utrillo o Warhol.

També ens apropa al context històric dels moviments artístics més destacats d’aquest període, caracteritzat per una revolució permanent de l’art, així com per la transició del centre de creació artística i del mercat de l’art de París a Nova York, la nova capital artística del segle XX.

Finalment, l’exposició incorpora una mirada i una lectura personal, la del mateix col·leccionista, que ens endinsa i descobreix com grans artistes, vinculats principalment a la pintura, utilitzaren també el gravat com a via per difondre la seva obra i ampliar les expectatives de mercat. L’exposició està estructurada en cinc àmbits temàtics que es veuen complementats per unes cites escrites per Antoni Gelonch, les quals conviden a reflexionar sobre les motivacions dels col·leccionistes d’art.

“De París a Nova York” forma part del programa ‘La Mirada Tàctil’ de la Diputació, que també ha elaborat vídeos en llengua de signes per a la comunitat sorda signant.
La mostra es podrà visitar fins al 10 de gener de 2021 en l’horari habitual del Museu: de dimarts a dissabte, de 18 a 20.30 h, i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h.

Més informació: al Museu tel. 93 385 71 42 o al web del Museu on podreu conèixer les activitats que s’organitzin entorn a de l’exposició