El conseller d’Educació es compromet a augmentar de forma immediata l’oferta d’estudis postobligatoris a Santa Coloma

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha aconseguit aquest matí el compromís del conseller d’Educació, Josep González-Cambray, d’augmentar de forma immediata l’oferta d’estudis postobligatoris a la ciutat, sobretot pel que fa als Cicles Formatius de grau mitjà i als Programes de Formació Inicial (PFI). Així mateix, el conseller s’ha compromès a concretar en quines branques es produirà aquest augment de places en els pròxims dies.

 


En funció de les dades oficials presentades la darrera setmana pel Departament d’Educació, Santa Coloma ha rebut una demanda un 50% superior a les places existents en els Cicles Formatius de grau mitjà i els Programes de Formació Inicial (PFI). Per aquest motiu, Parlon considera “fonamental” la implantació de més places a la ciutat, especialment en la formació inicial de grau mitjà, en la que actualment hi ha 537 places, i s’han rebut 997 sol·licituds. L’ampliació de places en els Programes de Formació Inicial també resulta de gran importància, ja que s’han rebut 172 sol·licituds, però només hi ha 59 places previstes. 

Palon, que ha valorat positivament la trobada, ha volgut remarcar que "malgrat el compromís d'increment de places per a l'educació post-obligatòria per part del Departament, caldrà seguir atentament la concreció de l'augment a Santa Coloma". I ha assegurat que "aquest consistori treballarà per escolaritzar a aquells alumnes que es quedin sense oferta per tal de no deixar ningú enrere".

Batxillerat a l’Institut 9

D’altra banda, l’alcaldessa també ha reivindicat la implementació per al curs 2022-23 del Batxillerat a l’institut de nova creació INS Santa Coloma de Gramenet (El 9). El conseller s’ha compromès a estudiar la documentació que se li ha presentat per analitzar si és viable. 

Actualment l’Institut 9 és un centre que té fins a 4t d’ESO, però des de l’Ajuntament se sol·licita que pugui continuar la seva oferta postobligatòria amb els estudis de Batxillerat. “Acaba de ser un centre catalogat de ‘Màxima Complexitat’ – ha explicat l'alcaldessa – i considerem que donar continuïtat a l’alumnat que vulgui fer estudis postobligatoris és important per reforçar la idea que l’alumnat segueixi estudiant un cop finalitzada  l’ESO”.

El centre ha fet diversos estudis de projecció de la demanda i podria començar el pròxim curs (2022-23) amb un grup de Batxillerat.

Obres claus en centres educatius 

Respecte a les obres de nova construcció de centres educatius pendents a la ciutat, que afecten l'Escola Santa Coloma i l'Institut 9, el conseller s'ha compromès a millorar la posició en l'ordre de prioritat que tenen en el llistat d'obres pendents del Departament.

Pel que fa a les obres de reforma pendents, González-Cambray s'ha compromès a aportar el 50% de la inversió per l'ampliació i reforma de l'edifici del gimnàs de l'IE Lluís Millet, per tal de donar cabuda al creixement que requerirà en els pròxims cursos amb l'ESO, a estudiar i revisar la documentació que afecta la reforma integral de les Escoles Joan Salvat Papasseit i Rosselló Pòrcel, i també a estudiar la documentació de les obres de l'Escola Serra de Marina, per analitzar com es pot ajudar a desplegar la segona fase.