El Campus de l’Alimentació de Torribera de Santa Coloma acollirà prop de 400 estudiants el curs 2010-2011

Els nous edificis Verdaguer, Gaudí i Marina s’afegeixen als edificis de la Torre i la Masia i en conjunt ofereixen 12.000 m2 amb aules, laboratoris i una biblioteca, entre d’altres nous equipaments.

El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, han visitat aquest matí els nous edificis, recentment restaurats, del Campus de l’Alimentació de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet, que començaran a funcionar per al curs 2010-2011 amb noves titulacions.

Aquests nous equipaments del Campus es preveu que acullin prop de 400 estudiants de la Universitat de Barcelona, a partir de setembre, i uns 800 aproximadament quan les diferents titulacions estiguin totalment implantades. Per una banda la titulació de Nutrició Humana i Dietètica passa a grau i augmenta de 3 a 4 anys al proper curs; i, per altra banda, s’afegeix al Campus, el nou grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments, que començarà a impartir-se al setembre i que tindrà una durada de quatre anys.
Fins ara, era un ensenyament de segon cicle, de dos anys, impartit a la Facultat de Farmàcia de la UB; a partir d’ara s’impartirà a Santa Coloma de Gramenet. Aquesta nova carrera té com objectiu formar experts que coneguin la naturalesa dels aliments, les possibles causes del deteriorament i les mesures per allargar la vida útil i que se’n millori la seguretat sense perjudicar el valor nutritiu i sensorial.

Docència, recerca i transferència tecnològica
El Campus de l’Alimentació ja compta amb tres nous equipaments: l’Edifici Verdaguer que, amb una superfície de 2.200 m2, està orientat a l’activitat docent; inclou aules d’informàtica, seminaris, despatxos del professorat i l’administració, biblioteca i centre de documentació, entre d’altres.

L’Edifici Gaudí té 2.178m2 destinats a l’activitat de recerca; compta amb despatxos, laboratoris especialitzats de caire divers i d’altres espais per a grups de recerca. I l’Edifici Marina disposa de 3.468m2 per activitats de recerca i transferència de tecnologia destinat al Parc Científic de Barcelona i que temporalment se n’ocuparà una part per a l’activitat acadèmica.

Aquest tres nous edificis, juntament amb els edificis de la Torre i la Masia, en conjunt ofereixen 12.000 m² d’aules, laboratoris, despatxos i una biblioteca en els que s’hi hauran invertit, al final de la primera fase,  i un cop construït un nou edifici docent, uns 15 milions d’euros.

Durant la presentació, l’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon ha destacat que “el Campus de l’Alimentació de Torribera és un projecte estratègic de ciutat en clau metropolità que contribuirà a la dinamització de Santa Coloma”. També ha recordat que “suposa un important espai de trobada per a la docència, la investigació i el desenvolupament tecnològic especialitzat en alimentació pel qual ens hem de felicitar plenament” i que el projecte  “s’està desenvolupant gràcies a la complicitat i l’impuls de les tres institucions”.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Barcelona Antoni Fogué ha destacat que “en un context en el que la crisi és omnipresent hi ha iniciatives i projectes que ens permeten garantir un futur millor després de la crisi”.

El rector de la UB Dídac Ramírez ha manifestat que el Campus de l’Alimentació “fa realitat un projecte en creixement que es vincula amb l’entorn local, social, sanitari i empresarial”. En aquest sentit, “tenim voluntat de plantejar un campus potent que pugui ser un referent i un punt d’atracció de talent en el camp de l’alimentació”, ha assenyalat.