Diumenge, els Sabors del Món al barri del Fondo

Diumenge al barri Fondo de Santa Coloma de Gramenet se celebrarà la primera mostra de productes gastronòmics “Els Sabors del món”.

Sabors del Món se celebra aquest diumenge de 10 a 20:00

Santa Coloma de Gramenet,  23 de maig.- Aquest matí s’ha presentat al restaurant German´s de Santa Coloma la primera fira denominada “Els Sabors del món”, que es farà a la plaça del Rellotge d’aquesta ciutat el proper diumenge 27 de maig amb una clara voluntat de donar a conèixer productes gastronòmics de diversos països i amb vocació de ser una trobada de continuïtat.  L’alcaldesa, Núria Parlon, i la presidenta de l’associació Fondo Comerc, Teresa Castellví, han presidit l’acte, que ha comptat també amb la presència del tinent d’alcalde responsable de Comerç, Esteve Serrano, de la regidora de Cultura i Solidaritat, Petra Jiménez, i de la regidora presidenta del Centre de Normalització Lingüística L’Heura, Laia Tordera.

A la plaça del Rellotge

El proper diumenge 27 de maig, la plaça del Rellotge de Santa Coloma de Gramenet serà l’escenari de la mostra “Els Sabors del món”, un espai on es podran degustar productes i plats de procedència ben diversa i que es poden trobar de manera habitual en aquest barri d’una extensió de poc més de dos quilòmetres quadrats. La part de cuina autòctona també hi tindrà un apartat especial i, en aquest sentit, cal destacar la presència de productes alimentaris elaborats a la pròpia ciutat com per exemple la melmelada de maduixa, la confitura de tomàquet, la botifarra brisa o la cervesa Cap Foguer.

L’organització de “Els Sabors del món”, a càrrec de l’associació Fondo Comerç, compta amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística L’Heura i de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i els objectius que comparteixen són promocionar el comerç local, augmentar la cohesió social i fomentar l’ús del català com a llengua comuna.

La mostra romandrà oberta entre les 10 del matí i les 8 del vespre. Serà un espai obert a la ciutadania on es podrà trobar una gran varietat de productes gastronòmics.

També amb activitats d’animació

Tota la jornada estarà animada per un munt d’activitats adreçades a tot tipus de públic i que van des d’una trobada fotogràfica -on els amants d’aquest art podran posar a prova la seva creativitat- fins a una nova edició del concurs lingüístic “Com es diu?. Per últim, la música i l’animació per a grans i menuts també hi tindran una part important de protagonisme.

Entre els tastos, a preus econòmics, que es poden fer a “Els Sabors del món” hi trobem arròs au gras de Guinea Conakry, ocra al curri de Pakistan, col xinesa, lavash d’Armènia, faves a la catalana i llom de porc a l’oli d’oliva. En total, el passeig gastronòmic presenta la possibilitat de poder tastar fins a 30 plats.

Coincidint amb la mostra “Els Sabors del món”, s’ha editat una col·lecció de fitxes que recullen productes gastronòmics i receptes i on s’ha traduït al català el nom d’alguns dels productes de diferents països. L’assessorament ha anat a càrrec del Termcat (Centre de Terminologia de la Generalitat de Catalunya).

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha destacar en la seva intervenció que concentrar “Els Sabors del món” al barri del Fondo és una gran idea per la diversitat cultural que concentra, i que la ini­ciativa de Fondo Comerç la satisfà especialment perquè “activitats com aquesta -ha dit l’alcaldessa- contribuiran a apropar productes i tècniques tant als professionals de la cuina com a la ciutadania en general, perquè la cuina és una gran eina per apropar també cultures”.

La presidenta de Fondo Comerç, Maria Teresa Castellví, ha destacat “La importància que té que els veïns del barri coneguin i tastin els productes de tothom. El barri ha viscut durant els darrers 60 anys diversos moviments migratoris i, en aquesta ocasió, hem pensat que la gastronomia potser el nexe d’unió d’uns i d’altres”. En aquest aspecte, Castellví, ha afegit que “Aquest tipus d’accions també han de servir per dinamitzar comercialment el comerç i els veïns del barri”.

***Veure + informació i vídeo conversa a www.gramenet.cat

Per a més informació i/o contactes:

**Jordi Caupena

Assessor de Comunicació de Fondo Comerç

Tel.  620 20 82 55  620 20 82 55

info@fondocomerc.cat

 

**Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat