Dispositiu d'ajut a les famílies afectades per l'incendi del carrer de Sant Jeroni

Des d’aquest matí el Consistori està assessorant a nivell jurídic a les 13 famílies afectades i també continua la cobertura del dispositiu social.

L’Ajuntament de Santa Coloma continua donant cobertura social i jurídica a les 13 famílies afectades per l’incendi del passat dijous, iniciat sobre les 20 hores als baixos de l’edifici ubicat en el número 21 del carrer de Sant Jeroni. El mateix dia de l’incendi l’alcaldessa es va personar per veure l’abast de l’incendi i des de llavors ha coordinat l’operatiu d’emergència i assistència a les 27 persones afectades.

Aquest matí, les famílies han començat a ser assessorades per l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) i un advocat de l’Ajuntament de Santa Coloma. L'OMIC acompanyarà les famílies en tot el procés de tramitació i negociació amb les respectives companyies d'assegurances en relació a la cobertura dels danys ocasionats per l’incendi. En una primera fase estudiarà, cas per cas, la pòlissa i cobertura, així com l’assessorament jurídic que necessitin les persones afectades.

Informe de diagnosi de la finca

Els tècnics municipals de l'Ajuntament han emès aquest matí un segon informe amb la diagnosi dels danys que ha causat l'incendi a la finca. El segon informe constata que ha hagut afectació a l'estructura de l'edifici però que no existeix perill d’ensorrament de la mateixa – com ja s'informava en el primer informe realitzat el passat divendres i comunicat a les famílies.

No obstant això, per precaució i seguretat, els veïns i veïnes no podran tornar a l'edifici fins que no es realitzin els treballs necessaris de reparació, que consisteixen en el reforç de la part afectada de l’estructura i el reposi del sistema de sanejament de la finca. Segons els tècnics municipals, s'estima que aquests treballs durin entre 15 i 30 dies aproximadament.

L'alcaldessa Núria Parlon divendres passat es va reunir amb les famílies afectades per informar-les dels detalls de la diagnosi de l’edifici i els va garantir el dispositiu d'atenció social i de cobertura que necessitin durant els dies que hagin d'estar fora dels seus habitatges.

Aquest matí, els treballadors de Benestar Social de l'Ajuntament han tornat a contactar amb cadascuna de les famílies per conèixer la seva situació i per posar-se a la seva disposició per ajudar-los en tot allò que puguin necessitar.

El passat divendres, entre les 18 i les 20 hores les famílies van poder accedir als seus habitatges, sempre acompanyats d'efectius de la Policia Local i dels Bombers, per recollir documentació i pertinences necessàries. Així mateix, durant el cap de setmana també se'ls va acompanyar a accedir als seus habitatges quan les circumstàncies ho van requerir.

Des del passat cap de setmana, 13 persones continuen allotjades en una pensió de la ciutat, a càrrec de l’Ajuntament, i la resta de veïns i veïnes afectades -14 persones més-, continuen allotjades de manera voluntària a casa de familiars i amics. Aquesta situació pot variar segons la cobertura de l’assegurança de la llar que puguin tenir, però en qualsevol cas l’Ajuntament els hi continuarà donant resposta a les necessitats bàsiques i amb el dispositiu municipal d'ajut en marxa.