Diada de Santa Coloma: la nit de Cap d’Any, tothom està convidat a menjar el raïm a la plaça de la Vila

El Cap d’Any colomenc serà una manera diferent de donar la benvinguda a l’any 2016. Porta't el raïm de casa i rep l'any nou amb una festa per a tothom.

Menjar el raïm a la plaça de la Vila al ritme de les dotze campanades per rebre el nou any és quelcom inèdit a la nostra ciutat. Doncs bé, el 31 de desembre canviarà aquesta dinàmica amb la posada en marxa d’una nova tradició: la celebració de la festa de Cap d’Any al bell mig de la ciutat. Tothom que vulgui assistir, està convocat a les 23.30h a la plaça de la Vila, que estarà il·luminada d’una manera molt especial i amenitzada per dos speakers. Després de les campanades començarà la festa amb el DJ Fabyan Salvador, que puntxarà música per animar a ballar a tota la família fins a la matinada.

El Cap d’Any colomenc serà una manera diferent de donar la benvinguda a l’any 2016. Amb les campanades i amb música per a la família. Aquesta festa culminarà la diada de la patrona Santa Coloma, que té lloc cada 31 de desembre i esdevé el punt central de la Festa d’Hivern.

La diada començarà amb l’ofici de Festa Major (església Major, 11.00 h), que presidirà el cardenal Lluís Martínez Sistach, i continuarà amb una ballada de sardanes a la plaça de la Vila (12.00) amb la cobla Contemporània. L’organització d’aquest acte és a càrrec del Patronat pro Aplec i Amics de la Sardana del CEP.

A la tarda (19.00) hi haurà una cercavila organitzada per la Colla de Gegants i Capgrossos, que sortirà de la plaça de l’Església, anirà pel passeig de Mossèn Jaume Gordi, els carrers de Rafael Casanova, Major i Sant Carles, i acabarà a la plaça d’en Joan Manent. La Colla Grallers també hi participarà.
Abans del plat fort de la jornada —la festa de Cap d’Any—, hi haurà el tradicional correfoc (20.00) que fa la Colla Vella de Diables pel centre de la ciutat. El recorregut previst és aquest: jardí d’Ernest Lluch, carrers de Sant Jeroni, Santa Coloma, Major i Sant Domènech, jardí de Can Sisteré, carrer de Sant Carles, plaça d’en Joan Manent, carrer del Safareig i plaça de Montserrat Roig.