Diada de l'Ensenyament

Sota el lema "L'educació pública, la de tothom", Santa Coloma celebra XVII Diada de l'Ensenyament públic aquest diumenge 12 amb diverses activitats a tres indrets molt significatius de la ciutat.

La XVII Diada reflexiona enguany sobre com FEM CIÈNCIA a l’escola per tal de buscar la possibilitat d’intercanviar, interaccionar i aprendre entre tots i totes, grans i petits. 

Tres indrets molt significatius de la ciutat, esdevindran el proper diumenge 12 els escenaris de la festa de l'Ensenyament públic:

A la plaça de la Vila, durant tot el matí -de 10.00 a 14.00 hores- hi haurà la fira amb gairebé cinquanta estands dels centres educatius i de les entitats de la ciutat. A més, hi haurà un estand del Departament de polítiques d’igualtat de gènere de l'Ajuntament de Sta Coloma dedicat a la coeducació i un altre del Campus de l'Alimentació, entre d'altres.

Podrem gaudir de diferents activitats, com ara tallers, conta contes, esgrima, música en directe, etcètera. També s'hi farà l'exposició “Dona i Ciència” amb tallers pels nens i nenes.

Al Teatre Sagarra, Mostra d’activitats extraescolars de diferents AMPAS de la ciutat:

 • 9.00h AMPA Torre Balldovina, AMPA Fray Luís de León, AMPA
 • Sagrada Família.
 • 10.15h AMPA Tanit, AMPA Banús, AMPA Palmeres.
 • 12.15h AMPA Pallaresa, AMPA Salvatella.

Cal entrada. Aforament limitat.

A l’Auditori Can Roig i Torres:

 • 10.30h a 11.30h Actuació dels alumnes de Musicaula.
 • 12 a 13h Actuació de la Banda de l’Escola Municipal de Música.
 • 13h Presentació del projecte “Santa Coloma Sona”. Projecte de l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres, El Casal del Mestre i l’Escola Beethoven amb el suport de l’Ajuntament
  de Santa Coloma de Gramenet.

Actes reivindicatius. La Diada és un acte d’afirmació de l’escola pública, cal lluitar per ella, reivindicar-se. ..Per això es proposen diferents activitats:

 • L’estenedor reivindicatiu (durant tot el matí). Quin és el teu desig per l’escola pública? Aquesta és la pregunta que ens agradaria que ens contestéssiu per tal de poder fer el rècord de samarretes grogues retallades i esteses per tota la plaça la Vila.
 • Lectura del manifest de la Diada (a les 12h). Belén Carmona, escriptora,periodista, guionista i docent ens llegirà el manifest.
 • Fem soroll per l’Escola Pública (després de la lectura del manifest). Porta el teu tabal, pandero, tambor, cassola. Se’ns ha de sentir, l’Escola Pública fa soroll contra les retallades. Amb la participació de la Batukada Draconaires.