Curs de formació sobre Educació a través de l'esport

Durant la setmana del 7 al 14 de desembre s'ha dut a terme un curs de formació sobre Educació a través de l'esport a Santa Coloma, finançat pel Programa Erasmus + i desenvolupat per l'Associació Mundus.

En aquesta ocasió l'Associació Mundus ha comptat amb 29 participants procedents de Portugal, Macedònia, Bulgària, Moldàvia, França, Itàlia, Grècia, Romania i Espanya. Treballadors juvenils, que han participat en aquest curs, amb l'objectiu d'aprendre a utilitzar l'esport com a eina educativa per generar canvis socials en les seves comunitats locals i aconseguir una major participació activa de tots els joves.
 
El curs de formació ha comptat amb activitats tan interessants com un workshop de Bàsquet Beat, on els participants internacionals juntament amb alumnes / as dels Instituts Les Vinyes i Puig Castellar han creat música i ritmes votant pilotes de bàsquet, un taller de Nordic Walk, acció fomentada des del departament de salut de l'Ajuntament de Santa Coloma i realitzat pels alumnes i professors de les Vinyes, i amb els alumnes del Grau superior de la Bastida dels quals han organitzat activitats esportives amb el grup internacional al recinte de Can Zam. El curs va tenir la seva culminació amb la creació d'activitats esportives on van participar els jugadors del Bàsquet Neus de Santa Coloma.
 
A més s'han dut a terme activitats culturals catalanes amb la col·laboració de la Colla Castellera Laietans de Gramenet. El grup també ha comptat amb altres activitats com una conferència de l'Associació Kalizor de Badalona sobre educació mitjançant l'esport i una Visita a la Masia del Barça.