Concentració a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet de rebuig a les violències masclistes (ACTUALITZACIÓ)

Mig miler de persones es concentren a la plaça de la Vila, sota el lema ‘Santa Coloma Rebutja les Violències Masclistes’.

Lectura del manifest a càrrec de les veïnes i els veïns de Santa Coloma

Davant els fets produïts la matinada del passat diumenge a l’estació de metro Can Peixauet de la L9, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Santa Coloma de Gramenet (FAVGRAM), la Coordinadora d’Associacions de Dones i l’Ajuntament d’aquesta ciutat han convocat una concentració aquest migdia, a la plaça de la Vila, sota el lema ‘Santa Coloma Rebutja les Violències Masclistes’, per expressar el seu rebuig a totes les manifestacions de violències masclistes, mostrar solidaritat i suport amb les víctimes de les mateixes i per fer una crida a la convivència i denunciar el racisme i l’estigmatització del jovent.

A la convocatòria, les entitats i l’Ajuntament han condemnat “els brots xenòfobs i racistes que, arrel dels fets, alguns grups de manera intencionada estan expressant a les xarxes socials contra els i les joves d’origen migrant dels nostres barris, un discurs incendiari i que posa en greu perill la convivència i la pròpia seguretat dels nostres nens i les nostres nenes”.

La FAVGRAM, la Coordinadora de Dones i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, han estat els promotors d’aquesta convocatòria en la que han participat mig miler de persones, entre ciutadania, entitats, equip de govern municipals i les treballadores i els treballadors de l'Ajuntament.

Compareixença de l'alcaldessa

En acabar la concentració l'alcaldessa, Núria Parlon s'ha adreçat a la ciutadania en una exposició davant dels mitjans: "La situació és greu però cal llançar un missatge de convivència, no es pot jugar amb entorns desafavorits .La Polícia Local ha fet la seva feina, la delinqüència és un problema que preocupa a totes les forçes municipals i avui Santa Coloma ha donat una lliçó als que volen trencar la convivència veïnal i manipular a la ciutadania. L'Ajuntament inverteix molt en integració i demanem recursos, responsabilitat i coordinació a la resta d'administracions públiques. Nosaltres no fem deixadesa de funcions, vam comunicar la situació dels menors a la Generalitat en les Juntes de Seguretat Local", ha dit Núria Parlon.