Comunicat de l’Equip de Govern sobre la detenció de quinze persones realitzada avui per la Policia Local

La Policia Local de Santa Coloma de Gramenet ha detingut, durant el dia d'avui, tretze persones adultes i dos menors com a presumptes autors de dos delictes: intent d'agressió sexual a una jove i agressió a la seva parella, amb arma blanca, en el decurs de la baralla que s'ha produït dintre de les dependències del Metro de la Línia 9 a l'estació de Can Peixauet.

La ràpida actuació policial, arran de l'avís del Cos de Seguretat  del Metro, ha permès, gràcies a la col·laboració de la jove que ha estat capaç d'identificar els agressors, detenir el grup de persones presumptament responsables d'aquesta agressió. L'agressió amb arma blanca portada a terme, presumptament, per alguns dels membres del grup de detinguts, ha donat lloc a un ingrés hospitalari i en una intervenció d'urgència de la persona agredida sense que hi hagi hagut risc per a la seva vida. El jove evoluciona satisfactòriament. Tots els detinguts passaran avui, després de complir-se, rigorosament amb els protocols sanitaris, a disposició dels Mossos d'Esquadra que, al seu torn, els posaran a disposició judicial quan així es determini pels responsables d'aquest Cos de Seguretat. A partir de les detencions realitzades avui, el Cos de Mossos d'Esquadra ha obert la corresponent investigació per determinar les responsabilitats, en les dues agressions, dels diferents detinguts. El grup de detinguts responen al perfil de joves sense residència fixa i que ocupen habitatges deshabitats i en estat ruïnós per falta de manteniment i irresponsabilitat en la tinença dels seus propietaris.

El Govern Municipal vol felicitar la ràpida i diligent actuació de la Policia Local que ha permès detenir, en un breu espai de temps després dels fets, als presumptes autors de les dues agressions.

L'equip de Govern realitza, de nou, una crida a la Generalitat de Catalunya per tal d'abordar, d'una manera global i com a problema de país, la presència d'aquests joves i menors no acompanyats que circulen per la geografia catalana sense residència fixa cometent diferents delictes i faltes i generant alarma i inseguretat en les ciutats catalanes. Es tracta d'un problema que no pot ser abordat, localment, sense el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya i, per això, fan falta mesures de caràcter urgent.

Finalment, l'equip de Govern de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet reclama, una vegada més, l'increment de la plantilla de Mossos d'Esquadra a la ciutat, exigència feta a les Juntes Locals de Seguretat.