Blues, dansa, flamenc i dues píndoles de Shakespeare, en el nou cicle del Sagarra

Santi Millán, Jose Corbacho i Javi Sancho inauguraran la nova temporada el 26 de gener. Les persones aturades de Santa Coloma podran accedir al Teatre Sagarra de manera gratuïta.

El Teatre Sagarra ha tancat el cicle d’espectacles del primer semestre del 2019, que esdevé una programació diversa i de qualitat i incideix en tots els àmbits de les arts escèniques. La dansa i la música tindran un protagonisme molt especial, amb el Festival de Blues i la Quinzena Metropolitana, sense oblidar-nos del teatre, amb dues representacions basades en obres de Shakespeare, el teatre social, el flamenc i els distrets monòlegs del Sagarra Comedy.

Pel que fa als preus de les entrades, la gran novetat d’aquest any és que les persones aturades  de Santa Coloma podran accedir a la sala de manera gratuïta. A més, el Sagarra s’ha adherit a la xarxa Apropa Cultura, la qual cosa hi facilitarà l’entrada a les famílies vulnerables, a preus molt baixos, mitjançant la intermediació d’entitats socials.

La temporada arrencarà el 26 de gener  amb l’espectacle Comedy Zoo Tour, interpretat per tres cracs de l’humor: Santi Millán, Jose Corbacho i Javi Sancho. Després, hi passaran altres estrelles molt estimades pel públic pels seus monòlegs incisius i satírics com Antonia San Juan i El Sevilla. El teatre social estarà representat per les peces Mundo obrero, una història d’amor protagonitzada per Alberto San Juan que transcorre en diverses seqüències històriques, i una obra coral inspirada en La Maternitat d’Elna. Els clàssics vindran amb la companyia Les Antonietes i el seu particular Othello, i amb El bufón del rey Lear, el personatge més carismàtic de l’obra de Shakespeare, al qual dona vida Felipe Cabezas.

Pel que fa a la música, els dies 8 i 9 de febrer se celebrarà el 6è Festival de Blues, en què participaran noms del prestigi de Travelling Brothers o Tail Dragger. Els primers són un combo amb més de 1.000 concerts a les seves esquenes, i el segon és un bluesman nord-americà que ha portat la  música de Chicago arreu del món. D’altra banda, el Sagarra acollirà per primera vegada el festival FlamencON, en què participaran el cantaor Kiki Morente, darrer descobriment de la nissaga, el  també cantaor Rancapino i la bailaora Eva Hierbabuena.

La Quinzena Metropolitana de Dansa és un capítol destacat de la programació. Santa Coloma hi participa juntament amb altres 7 ciutats. La plaça de la Vila en serà l’escenari de la inauguració amb l’espectacle Zum-Zum, de Hippos Cia. El Sagarra estrenarà Pixel, de la companyia francesa Mourat Merzouki.  Cal destacar també la performance Blocks, a càrrec de les formacions gal•leses Motionhouse i NoFit State Circus, i l’experiència flashmob batejada com Tothom balla, amb la participació dels col•lectius locals. Les estacions de metro, amb l’espectacle Hop, també s’hi apunten. La cloenda serà a càrrec de IT Dansa, companyia oficial de l’Institut del Teatre.

El Sagarra continuarà  apostant per l’escena local representada pels grups Clis, Clis, Nyac, La Colmena, el conjunt musical ElToni, ElPako &El Cristian, la gala Santa Coloma  màgica, i el tradicional Concert d’Hivern. Els més petits, finalment, gaudiran amb les funcions Monstre de colors, El llibre de la selva i La sirenita.