A Santa Coloma de Gramenet més de 280 fanals es renoven amb sistemes d'estalvi energètic i respecte al medi ambient

Aquesta setmana l'Ajuntament ha començat les obres d'ampliació, renovació i millora de l'enllumenat públic en diferents punts de la ciutat. D'una banda, es renovaran els fanals i punts de llum de diferents barris i, per una altra, es realitzaran millores en els quadres de llum que controlen el bon funcionament d'aquestes instal·lacions. Les dues actuacions permetran millorar la qualitat de l'enllumenat públic de la ciutat, una major eficiència energètica i una disminució de la contaminació lumínica, el que comportarà una major protecció i cura del medi ambient.

 

Per portar a terme aquestes intervencions, l'Ajuntament realitza una inversió de més de 580.000 euros, a partir de tres subvencions atorgades per la Diputació de Barcelona, l'Institut Català d'Energia (ICAEN) i la Generalitat de Catalunya.

D'una banda, amb els 400.000 euros aportats per la Diputació es renovaran 231 punts de llum, entre els quals destaca els fanals ubicats al passeig de la Salzareda –entre els carrers de Pompeu Fabra i de Mossen Jacint Verdaguer- i el parc d'Europa. A més, es renovaran quatre armaris d'enllumenat públic que regulen el fluix de llum i el correcte funcionament mitjançant la telegestió, un sistema informàtic que ajuda a detectar d'immediat les possibles anomalies en l'enllumenat públic de la ciutat de cara a una ràpida actuació per part del servei de manteniment.

D'altra banda, l'Ajuntament substituirà 30 punts de llum en els parcs interiors dels carrers dels Almogàvers i de Galícia, amb l'objectiu de millorar la seva il·luminació i reduir la contaminació lumínica a la zona. Per a aquesta intervenció l'Ajuntament destina 27.143 euros, procedents d'una subvenció de l'Institut Català d'Energia de la Generalitat. Una altra de les actuacions serà l'ampliació del nombre de fanals al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer. Aquesta via tindrà 27 nous punts de llum, que formen part d'una segona fase de la renovació de l'enllumenat públic, a la que s'inverteix, en el seu conjunt, més de 153.000 euros.

Totes aquestes actuacions de millora contribuiran a dignificar el servei d'enllumenat públic a Santa Coloma i representen una millora destinada a desenvolupar xarxes d'infraestructura i serveis locals de major qualitat.