3ª edició de "Científics i Cuiners, cara a cara" al Campus colomenc

Aquest dilluns 9 (13:00) es parlarà de cuina innovadora i creativa i la seva implicació amb el desenvolupament econòmic territorial a la sala de les Voltes de l’edifici La Masia en el Campus de l’Alimentació.

Aquest dilluns 9 de març, a les 13h, torna el cicle de xerrades “Científics i Cuiners, cara a cara”, a la sala de les Voltes de l’edifici La Masia en el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, ubicat al Recinte Torribera.

En aquesta edició es parlarà de cuina innovadora i creativa i la seva implicació amb el desenvolupament econòmic territorial. Hi participen Elisenda Paluzie, professora del Departament de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona, i Pere Plangumà, cap de cuina del restaurant Les Cols d'Olot.

Un dels aspectes que tractarab és com la cuina, amb valor gastronòmic, pot potenciar l'efecte econòmic sobre el territori, a partir del paper de productors i empreses, la promoció de productes locals o d'una cuina d'alta qualitat lligada al territori; també s’abordarà la implicació de diferents actors a nivell territorial per desenvolupar projectes i estratègies, en l'entorn europeu i català, com ara la Regió Europea de la Gastronomia o les comunitats RIS3CAT, en què s'identifiquen set àmbits sectorials líders que han d'impulsar la transformació de l'economia catalana cap als objectius 2020, entre ells, l'alimentació i la salut.

"Científics i Cuiners, cara a cara" és un espai de diàleg entre el món acadèmic i el gastronòmic coordinat per la Unitat UB-Bullipèdia en el marc del Campus de l'Alimentació de la UB i alhora forma part del programa d’activitats de la Santa Coloma, ciutat universitària.

Més informació a www.gramenet.cat/ciutatuniversitaria