37 establiments de restauració, al Santa Coloma deGusta

Fins al 31 de maig se celebrarà el cicle gastronòmic Santa Coloma deGusta, que oferirà una vintena d’activitats. Hi participen 37 establiments —l’any passat van ser-ne 25—, i la gran novetat seran els menús dels dijous.

 

 

El cicle gastronòmic Santa Coloma Degusta, que es va iniciar dimarts passat, ens acompanyarà fins al 31 de maig amb propostes de tot tipus per posar de manifest la qualitat de la restauració colomenca. Un total de 37 establiments -12 més que l'any passat-, participen en la tercera edició d'aquesta experiència dels sentits: 14 debuten, 11 repeteixen per segona vegada i 12 participen des del principi. La novetat més important de 2018 és el menú dels dijous.

Tal com passava en edicions anteriors, els restaurants ofereixen una tapa i una beguda per maridar, un binomi que acaba sent una mena de carta de presentació del local. Aquest any s'aprofundeix una mica més en aquesta idea amb l'oferta dels menús dels dijous (al migdia i al vespre en molts casos) perquè el públic conegui més a fons la proposta culinària de cada lloc. Els preus són bastant assequibles, de manera que tothom pugui gaudir de la proposta. S'ha editat una guia, en la qual apareixen horaris, preus i composicions dels menús, i s'ha distribuït profusament en bars i restaurants de la ciutat. Els locals participants presenten a la porta un adhesiu identificatiu amb la frase «Aquí es degusta». A finals del mes de maig, un jurat creat per a l'ocasió, en el qual figuren representants de l'alumnat del Campus de l'Alimentació, seleccionarà la millor tapa de 2018. En el seu veredicte final tindrà en compte les propietats nutricionals més de la presentació del plat .

El cicle Santa Coloma Degusta proposa a més una vintena d'activitats que se celebraran durant els mesos de maig i juny. Entre d'altres, cal citar dos tallers de maridatges amb vi (fumats i formatges); les classes de cuina per a adults; la instrucció en decoració de pastissos; la final del concurs Petit Xef; el taller i tast de cervesa artesana; el certamen literari Embriagats de Lletres, o el curs d'enologia bàsica. Els escenaris són molt variats, ja que en aquesta iniciativa s'han involucrat les biblioteques, al Campus de la Alimentació i el propi sector de la restauració. A tot això cal unir l'exposició «Gastronomia asiàtica i saludable», que es pot visitar a la Biblioteca del Fons tot el mes, i les rutes teatralitzades a la vinya d'en Sabater (grameneturisme@gramenet.cat).

La recent Mostra Gastronòmica, el cicle Santa Coloma Degusta i la mostra «Els sabors del món», que tindrà lloc el 27 de maig a la plaça del Rellotge, formen el programa «Primavera gastronòmica». Aquests tres esdeveniments suposen un gran esforç per part de l'Ajuntament, l'ACI i el mateix sector per consolidar a Santa Coloma com un referent de ciutat gastronòmica a l'àrea metropolitana de Barcelona. Serveixen també com a element d'atracció i promoció turística.