Una colomenca treu la nota més alta de la selectivitat

Laia Marcos Cañal, de l'INS Puig Castellar, amb només 16 anys treu un 9,9 en les proves d'accés a la Universitat.

Laia Marcos Cañal, 16 anys, Santa Coloma de Gramenet (INS Puig Castellar). Foto "La Vanguardia"

Els dies 7, 8, 9 i 10 de juliol un total de 39.110 estudiants es van presentar a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), marcades enguany per l'afectació derivada per la pandèmia de l'coronavirus. La nota mitjana global de les PAU (fase general) ha estat de 6.616 (6,615 en 2019).

En aquesta convocatòria la nota més alta ha estat d'un 9,90. Aquesta qualificació l'han obtinguda fins a cinc estudiants, dues noies i tres nois. Són alumnes de l'INS Puig Castellar (Santa Coloma de Gramenet), de l'INS Antoni Pous i Argila (Manlleu), de el Col·legi Sant Josep (Sant Sadurní d'Anoia), de l'INS Front Marítim (Barcelona) i de l'INS Arnau Cadell (Sant Cugat de l'Vallès). 

Als seus 16 anys, Laia Marc Cañal, de l'INS Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet és una de les alumnes amb un 9,90. Es va saltar tercer de l'ESO per recomanació dels professors. "Al principi em vaig espantar molt, però vaig veure que podia ser beneficiós a la llarga. Em feia una mica de por, aniria amb gent més gran i feia una mica d'impressió, però vaig anar a una classe molt bona i no em penedeixo per res d'haver-ho fet", explica a "La Vanguardia". Vol estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona i encara no sap en quin s'especialitzarà, però no el preocupa. "Esperaré a fer pràctiques".

Reconeix que, tot i que sabia que les proves li havien anat bé, no esperava treure una nota tan elevada. Va estudiar molt, especialment quan van dir que els exàmens es retardarien un mes. "Vaig decidir estudiar un parell de mesos abans, primer la teoria i després vaig començar a fer exàmens de pràctica". Un procés de preparació en què, segons la seva opinió, la bona organització és clau.

Des d'aquí li desitjem molta sort en els seus futurs estudis universitaris a Laia i a la resta de l'alumnat colomenc que ha superat enguany la selectivitat.