Un total de 82.059 colomencs tenen dret de vot en aquests comicis locals

Un total de 82.059 veïns i veïnes de Santa Coloma de Gramenet podran exercir el seu dret a vot el diumenge 27 de maig a les eleccions municipals. En aquest comicis, els vuitens des de l'arribada de la democràcia que tenen la finalitat d'elegir als representants locals, es renovaran els 27 càrrecs d'edils que, per llei i nombre d'habitants del municipi, componen el consistori de Santa Coloma. Per a aquestes eleccions es presenten deu llistes o candidatures de grups polítics. Després de les votacions, el procés electoral conclourà en la primera quinzena de juny, el dia que es constitueixi el nou consistori en una sessió plenària de totes les persones que hagin resultat elegides i entre elles determinin qui haurà de presidir l'Ajuntament, com a alcalde o alcaldessa, durant els pròxims quatre anys.


Tot està preparat, en el moment de tancar aquestes pàgines, perquè la jornada electoral del diumenge 27 de maig discorri amb total normalitat. L'Ajuntament ha posat una vegada més en marxa tota la maquinària tècnica de gestió, informació i seguretat necessàries que precisen unes eleccions perquè els ciutadans i les ciutadanes puguin exercir el seu dret a elegir als seus representants amb totes les garanties que caracteritzen un Estat democràtic.
Per primera vegada en uns comicis locals, el col·lectiu d'espanyols residents a Santa Coloma, inscrits en el Cens Electoral i en el Padró Municipal d’Habitants, i per tant amb dret a vot en la nostra ciutat, podran unir-se diumenge tots els també veïns i veïnes de Santa Coloma, majors d'edat, nascuts a altres països de la Unió Europea, que també estiguin inscrits en el Padró municipal i hagin declarat la seva intenció de votar a les eleccions municipals. Els ciutadans noruecs també podran votar si disposen de targeta de residència, han viscut de manera legal i ininterrompuda a Espanya durant més de tres anys i estiguin inscrits al nostre Padró d’Habitants.
Són els treballadors de l'Ajuntament els que porten a terme tots els preparatius necessaris de la infraestructura electoral. A Santa Coloma s'habilitaran 24 centres escolars com col·legis electorals. S’hi instal·laran les 157 meses electorals previstes, que estaran formades per 157 presidents titulars, 314 presidents suplents, 314 vocals titulars i 628 vocals suplents; persones totes aquestes que han estat elegides de manera aleatòria, mitjançant sistema informàtic, d'acord amb la característica comuna de ser menors de 65 anys i amb un nivell d'instrucció igual o superior a set.
L'horari per exercir les votacions serà de 9 del demà a les 20 hores de la tarda.


Servei d'informació. Durant tota la jornada electoral es podran sol·licitar informació, mitjançant els telèfons 93 462 40 40 i 93 462 40 00. Els que precisin atenció presencial podran dirigir-se a les oficines de la OIAC, a l'edifici de l'Ajuntament de la plaça de la Vila.


Transport adaptat. Un microbús adaptat ajudarà als que precisin ajuda per desplaçar-se al seu col·legi electoral durant tota la jornada. Aquest servei està destinat a persones que per la seva avançada edat o discapacitat precisen ajuda per arribar fins al seu lloc de votació, no és per al transport de persones que estan ingressades en hospitals o convalescents al llit.

Sistema de seguretat. Uns setanta agents, membres de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra, vetllaran per la seguretat ciutadana durant tota la jornada electoral als 24 col·legis habilitats, i seran també els qui s'encarregaran del trasllat dels presidents de les taules fins al Jutjat, lloc on se centralitzarà la recepció de tots els vots emesos.