Tornen les jornades feministes a Santa Coloma amb més de 50 activitats

La concentració, lectura del manifest i marxa unitària configuraran l’acte central, sota el lema «8M-Som feministes». En aquesta edició es vol donar especial visibilitat a les dones colomenques en diferents àmbits.

Enguany, el programa Jornades Feministes 2023 comptarà amb una cinquantena de propostes que es duran a terme al llarg del mes de març per commemorar la celebració del 8M, Dia Internacional de les Dones. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament que compta amb la col·laboració de diferents agents socials de la ciutat i del moviment de dones, que té una llarga trajectòria a Santa Coloma.

Sota el lema «8M-Som feministes», es durà a terme el moment àlgid d’aquesta programació (8 de març, 18 h): la concentració a la pl. de la Vila, lectura del manifest i marxa unitària. L’acte, organitzat pel Consell de les Dones, serà participatiu i reivindicatiu, obert a tota la ciutadania, i comptarà amb les intervencions de diferents grups de dones de la ciutat.

El programa feminista comptarà també, com cada primer dimarts de mes (7 de març, 20 h), a la pl. de la Vila, amb la concentració mensual de denúncia contra les violències masclistes i els feminicidis, amb reflexió a càrrec de la Colla de Gegants de Santa Coloma.

Es presentarà la Guia de Prevenció de les Ciberviolències (9 de març, 18 h), adreçada a famílies i adolescents de 12 a 18 anys i elaborada per la Federación de Mujeres Jóvenes.

D’altra banda, es farà la taula rodona «Violència de gènere i Unió Europea» (15 de març, 18 h) amb les ponents Iratxe García, eurodiputada i impulsora de la directiva (intervenció per vídeo); Lucía Avilés, magistrada i sòcia fundadora de l'Asociación de Mujeres Juezas de España, i Anna Maria Vidal, advocada i professora de Dret Internacional Privat. I la presentació «Drets humans i violències masclistes» (22 de març, 18 h), amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Dones Periodistes.

Finalment, amb l’objectiu de reivindicar la presència de les dones en l’àmbit musical i visibilitzar el talent femení, tindrà lloc una nova edició del Festival de Música 100% Girl Power (25 de març, de 10 a 24 h). Un esdeveniment que comptarà amb activitats i tallers infantils i familiars coeducatius; vermut musical; xerrades i presentacions de llibres; un espai de fira i actuacions musicals.

L’11 de març, la Cursa de les Dones

L’11 de març, a partir de les 10 h, La CIBA ha organitzat una jornada lúdica i esportiva que culminarà a les 20 h amb una cursa solidària que dedicarà la recaptació de les inscripcions (de 5 a 7 euros) al programa d’acompanyament de menors en situació de violència masclista de la Creu Roja.

Amb un recorregut de 5 quilòmetres, la cursa comptarà amb 2.000 persones participants i les inscripcions s’han de fer a: https://xipgroc.cat

AGENDA FEMINISTA

4 març (11 a 12.30 h) / Davant del Mercat Sagarra

Performance reivindicatiu «Les dones estem fartes! Basta ja!»

4 març (21 h) / La CIBA

Sopar de les dones.

5 març (11.30 h) / Pl. de la Vila

«Empoderem-nos!?». Xerrada sobre la pressió estètica que pateixen les dones.

5 març (12.10 h) / Pl. de la Vila Concert de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona.

6 de març (18 h) / La CIBA

Inauguració de l’exposició artística «Mujeres que crecen».

7 de març (20 h) / Pl. de la Vila

Concentració de denúncia dels feminicidis i les violències masclistes.

8 de març (18 h) / Pl. de la Vila

  • Acte de commemoració del «8M-Som feministes».
  • Concentració, lectura del manifest unitari i marxa unitària.

9 de març (18 h) / La CIBA

Presentació de la Guia de Prevenció de les Ciberviolències

9 de març (20.30 h) / La CIBA

Taller-espectacle «Cançons amb ulleres liles», amb el Pompeu Lab.