Torna ‘Agenda d’Estiu 2024’ amb activitats per a la infància i l’adolescència

S’obren les inscripcions per participar en casals, colònies, campus esportius i culturals. El pressupost de les beques destinades a activitats d’estiu enguany és de 300.000 euros.

A partir del 3 de juny s’obrirà el termini d’inscripcions per participar en les diferents activitats que l’Ajuntament i altres entitats han organitzat per a aquest estiu en diferents espais de la ciutat. Casals, campus esportius i culturals, i colònies conformen la proposta del projecte educatiu municipal de lleure adreçat a infants i joves «Agenda d’Estiu 2024».

D’aquesta manera, la ciutat es prepara per gaudir amb una programació completa i una oferta molt variada per gaudir de l’estiu. En el temps de vacances, l’objectiu és passar-s’ho bé gràcies a les diverses accions formatives i lúdiques que s’organitzaran els mesos de juny i juliol.

Els casals d’estiu municipals es portaran a terme de dilluns a divendres, en horari de matí (de 9 a 13 h i fins a les 15 h o 16.30 h amb servei de menjador), del 25 de juny al 26 de juliol. Tot i això, hi haurà un servei d’acollida de 8 a 9 h per a totes les famílies interessades.

Les activitats educatives que inclouen pretenen motivar especialment la creativitat a través del joc i es realitzaran a deu centres escolars de la ciutat: Ferran de Sagarra, Fray Luis de León, Les Palmeres, Mercè Rodoreda, Riera Alta, Sagrada Família, Sant Just, Tanit, Torre Balldovina i Wagner.

Les inscripcions es podran fer presencialment els dies 5, 7, 10, 12 i 14 de juny al Servei d’Educació (rbla. de Sant Sebastià, 98-100), de 10 a 12 h i de 17.30 a 19.30 h. També es podran fer en línia, a partir del 3 de juny, a www.gramenet.cat/casalsestiu. Per a més informació es pot trucar al 934 624 000 (extensions 2508 i 3035).

Els centres oberts també hi participaran amb un programa adreçat a infants i adolescents que es troben en situació de vulnerabilitat. Entitats com El Far-Moisés, al Centre Cívic Els Pins; Casal dels Infants, a l’Escola Miguel de Unamuno; Rialles, a les escoles Primavera i Jaume Salvatella; i Isom, a l’Escola Jaume Salvatella, organitzaran activitats de lleure.

A més, des de l’equipament CRIJ Rellotge XXI, del 25 de juny al 18 de juliol, al Centre Cívic Fondo i a la plaça del Rellotge, es programarà un seguit d’activitats de dilluns a dijous, de 18 a 20 h, que inclouran tallers, actuacions musicals, espectacle de màgia i jocs tradicionals adreçats a nens i nenes de 5 a 12 anys i les seves famílies.

Al CRJ Mas Fonollar també hi haurà casal d'estiu del 25 de juny al 19 de juliol per a adolescents de 12 a 18 anys. Es faran activitats de lleure, esports, treball emocional, convivència i cohesió social.

Per últim, s’incorporaran els Patis d’estiu per a adolescents, de 13 a 18 anys, els dijous, divendres i dissabtes (19 a 23 h), del 4 de juliol fins al 24 d’agost, a les escoles Les Palmeres i Ferran de Sagarra amb activitats esportives gestionades per personal tècnic especialista.

 

Colònies i activitat esportives

Les colònies per a l’alumnat de 1r a 6è de primària es realitzaran del 22 al 26 de juliol  a Vilanova del Vallès (Can Rabassa). El 30 de maig (18 h) es farà una reunió informativa per a totes les famílies interessades al CRJ Mas Fonollar. Més informació al 931 056 006 i al correu electrònic coloniesgramenetestiu@gmail.com.

En l’àmbit esportiu, els complexos de Can Zam, Torribera, Raval i Rambla Fondo organitzen casals amb diferents disciplines esportives. S’hi sumen l’Associació Esport i Salut (AESSC), als pavellons Nou i Juan de Moral; i el Consell Esportiu del Barcelonès Nord, al Pavelló La Bastida i a la pista poliesportiva Prat de la Riba, amb activitats per a infants de 4 a 16 anys. L’oferta es complementa amb els casals de bàsquet, futbol, futbol sala i atletisme. Es pot consultar tota l’oferta a www.esportsgramenet.cat/casals i les inscripcions es faran directament amb les entitats organitzadores.

Finalment, del 25 de juny al 19 de juliol, el Club d’Escacs Gramenet posa en marxa la 1a edició d’un casal, que tindrà lloc al c. Sant Ramon, 20, una proposta per aprendre i millorar la pràctica esportiva dels escacs barrejada amb activitats de lleure, jocs i excursions. Més informació a benlliure@sport-madness.com / 678 241 539.

 

Casals d’estiu de cuina i artístic

L’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) organitzarà, al recinte de Torribera, «Cuina’t l’estiu», del 25 de juny al 19 de juliol (de 9 a 15 h), adreçat a nens i nenes de 8 a 14 anys. La inscripció es podrà fer en línia a www.grameimpuls.cat del 27 de maig al 6 de juny. Més informació al 669 473 768.

Al Centre Cívic Can Mariner tindrà lloc el casal «A l’estiu fes art!», que ha organitzar l’Associació Les Colomes del 25 de juny al 26 de juliol per a infants de 3 a 12 anys. Es durà a terme de dilluns a divendres (9 a 13 h) amb acollida matinal (8 a 9 h) i de migdia (13 a 14 h). L’estada mínima per a cada participant és de dues setmanes. Les inscripcions es poden fer a lescolomes@gmail.com o bé presencialment els dies 5 i 6 de juny a Can Mariner de 18 a 20 h.