Eleccions europees

Tanquen amb normalitat els col·legis electorals a Santa Coloma (ACTUALITZAT a les 20:00 hores)

La caiguda de la participació marca la jornada de les eleccions europees a la nostra ciutat, i a tot Catalunya.

La participació a Santa Coloma a les 18 h a les eleccions europeus era del 32,19% del cens, és a dir 24.884 persones, un 13,47% menys que al 2019. Al primer avanç de participació a les 14 h la xifra era del 24,50%, 8,71 punts per sota de les eleccions del 2019.

Seguiment de la jornada

Les dades de participació a Santa Coloma es poden consultar en aquest enllaç 

I l'escrutini es podrà seguir en aquest altre enllaç 

 

Aquest diumenge 9 de juny la ciutadania està convocada a les eleccions al Parlament Europeu, que se celebren cada 5 anys, per escollir els 61 eurodiputats que hauran de representar a l’Estat espanyol en aquesta cambra. Tenen dret a vot els ciutadans i ciutadanes espanyols inscrits al cens electoral i residents al país o a l'estranger, així com la ciutadania d'altres països de la UE resident a Espanya.

77.196 persones podran votar a Santa Coloma en les 134 meses habilitades en 23 col·legis electorals que obriran a les 9 h i tancaran a les 20 h. L'Oficina del Cens Electoral ha enviat una targeta censal a cada elector/a amb les dades de la secció i mesa en què ha de votar. També es pot consultar el col·legi que correspon a cada elector/a a www.gramenet.cat/europees24

Per votar cal acreditar-se amb DNI, passaport i/o carnet de conduir, documents originals i amb fotografia. També es pot presentar l'aplicació miDGT i la targeta de residència (en el cas de ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea que en tinguin).

 

Transport especial

L'Ajuntament vetlla per la igualtat d'oportunitats en l'accés als locals electorals. Les persones que tinguin dificultats de mobilitat podran sol·licitar per telèfon, al 934 624 016, un servei especial i gratuït de transport fins al seu col·legi electoral del qual se’n faran càrrec persones voluntàries de la Creu Roja.

El seguiment de la jornada es podrà fer al web https://elections.europa.eu/es/i també es podran consultar els resultats i la participació de Santa Coloma en aquest web municipal.