S’han invertit gairebé 340.000 euros en millores als diferents centres educatius de la ciutat

L’Escola Sagrada Família estrena cuina després d’una inversió municipal de prop de 190.000 euros. El nou projecte per a la innovació educativa, Smart Classroom, s'ha iniciat a l’Institut-Escola Pallaresa.

Primer Smart Classroom a l'Escola Institut Pallaresa

L’inici del curs escolar ha vingut acompanyat d’una bona notícia per a les famílies de l’Escola Sagrada Família, la nova cuina del centre ja és una realitat.

El passat mes de febrer van començar els treballs de reordenació dels espais de les plantes primera i segona, per situar la nova cuina a la segona planta, habilitant també espais per a un lavabo adaptat i un petit menjador pel professorat. Pel que fa a l’espai que ocupava l’antiga cuina, a la primera planta, ha estat aprofitat ara per fer una nova aula de psicomotricitat. L’Ajuntament ha invertit 188.022,49 €  en aquesta actuació.

A l’Escola Sagrada Família també s’ha retirat la tarima d'una aula per tal de millorar l’accessibilitat a l’alumnat, s’han sanejat les finestres de la façana del pati de l'edifici principal i s’han pintat les 8 aules del parvulari.

Primera Smart Classroom

La trobem a l'Institut Escola Pallaresa com a resultat final d'un procés de codisseny amb el professorat, alumnat i les famílies del centre, en el qual la digitalització de l'espai és clau, amb 17 noves pantalles interactives. Es tracta d'un projecte municipal per a la innovació educativa que s'ha iniciat com a prova pilot amb la rehabilitació de 2 aules de l’institut-escola, a l’última planta de l’edifici, per a fer-les servir com a espais de nou aprenentatge, amb la col·locació de nou paviment i repintat de parets i sostre, i la instal·lació de les pantalles de 60x60.  El cost de l’adequació de les aules per al nou projecte ha estat de 24.982,35 €

Centres educatius més accessibles

En conjunt, l’Ajuntament ha fet aquest estiu més d’una vintena de petites obres de manteniment als centres escolars de la ciutat amb un cost  total que s’apropa als 150.000 €, a càrrec del pressupost municipal.

Com cada any, ha estat prioritària l’adaptació de les aules dels diversos centres, per garantir-hi l’accés de l’alumnat amb mobilitat reduïda.

Entre les accions que s’han dut a terme hi trobem la reordenació dels elements de jocs al pati de l'Escola Mercè Rodoreda, amb la creació de nous espais de jocs, paviments tous, i espai de relaxació amb graderia de fusta; i la substitució del paviment de sortida al pati de l’EBM La Cigonya  per un de nou amb gespa artificial. Aquests treballs s’han realitzat de forma conjunta i consensuada amb la direcció i les famílies de les escoles per donar un millor benestar a l’alumnat.

Cal destacar també el nou disseny del pati de l’Escola Serra de Marina amb un nou pintat, desenvolupat en el marc del programa Empatitzem, per a la millora dels patis escolars. Una tasca duta a terme amb el consens de la comunitat educativa de l’escola. S’han fet també millores a les escoles Tanit, Primavera, Torre Balldovina, Santa Coloma, Les Palmeres, Beethoven, Antoni Gaudí, Ausias March, Miguel de Unamuno, Jaume Salvatella, i a l’EBM La Maduixa.

Els darrers treballs de millora han estat els de la canalització d’aigua del pati de l’Escola Sant Just que s’han enllestit aquesta primera quinzena de setembre.

Neteja intensiva de les escoles

En el marc de les mesures excepcionals COViD-19, l’Ajuntament manté en l’inici de curs el reforç de neteja als centres educatius. S’incrementa el servei de neteja interior en horari lectiu –amb un pressupost per aquest 1er trimestre de 200.690,46 €- i es fa una neteja especial en l’entrada esglaonada de l’alumnat, sobretot, en les zones de pas i contacte, com són els lavabos, baranes d’escala, manetes de portes, etc. El pressupost per aquest primer trimestre de curs és 200.690,46€

Pel que fa a la neteja exterior, a la via pública: es netegen de forma intensiva totes les voreres d’accés als centres,  a les entrades i sortides dels nens i les nenes. El pressupost és de 138.880,90 € per al 1er trimestre escolar.

Les treballadores i els treballadors dels Plans d’Ocupació complementen aquest servei als espais públics en funció de les necessitats.