Setmana de la Mobilitat: caminar, bicicleta i transport públic

L'Ajuntament anima a tots els veïns i veïnes a descobrir la ciutat fent trajectes a peu.

Del 16 a el 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, que té la finalitat de contribuir a sensibilitzar la ciutadania en general sobre les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per el medi ambient, i els beneficis de l'ús de modes de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els viatges a peu.

L'Ajuntament anima a tots els veïns i veïnes a descobrir la ciutat fent trajectes a peu. Una eina útil i a l'abast de tots és el Metrominuto, un mapa de terme municipal que defineix 31 punts de la ciutat i estableix una «T» de mobilitat estructural conformada pel Parc Fluvial de l'Besòs, amb els seus 2.200 mi 26 minuts, i la rambla que comunica la plaça de la Mediterrània amb el Pont Vell, de 1.350 mi 18 minuts.

Altres exemples són els 27 minuts necessaris per anar des de les dependències de la Policia Local fins al parc de La Bastida, o els 13 minuts que separen els jutjats i l'Església Major. També s'indiquen els tres accessos principals als camins de parc natural de la Serralada de Marina i s'inclouen les 9 principals zones verdes de la ciutat i els dos trams d'escales mecàniques que ajuden a salvar els desnivells entre Can Zam i el camí a l'poblat ibèric del Puig Castellar, un itinerari de 1,2 km que es pot recórrer en 22 minuts.

Es pot descarregar el Metrominuto en aquest enllaç.

Mobilitat amb bicicleta

Durant novembre, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), de la qual forma part la nostra ciutat, fa una campanya de promoció de l'ús de la bicicleta. La campanya pretén animar la ciutadania a moure en aquest vehicle i a compartir-ho a través del web. Es proposa que durant aquest mes, totes les persones que s'apuntin a la campanya es desplacin amb bicicleta per generar l'hàbit de moure amb ella i que ho facin durant 21 dies, penjant una foto cada dia. Hi ha un sorteig d'una bicicleta elèctrica per a les participants.

Més informació 

Activitats

• El taller de construcció d'un cotxe solar a Ecometròpoli (20 de setembre, 11.30 h).

• La videoconferència en streaming «Noves tendències en mobilitat urbana i seguretat viària», que oferirà el cos de Mossos d'Esquadra de l'especialitat de trànsit (22 de setembre, 18 h) i que s'emetrà a través del canal de Youtube de l'Ajuntament (www.youtube.com/user/CanalGramenet)

• La projecció de vídeos a les xarxes socials municipals per a la promoció d'un mobilitat sostenible.