Santa Coloma viu un Nadal familiar amb esperit solidari

Les propostes inclusives i solidàries destaquen en un programa pensat perquè tothom gaudeixi de les festes nadalenques. Santa Coloma donarà la benvinguda al 2023 amb la Festa de Cap d'Any a la plaça de la Vila, recuperada després de la pandèmia.

Santa Coloma té enguany un Nadal familiar, solidari, inclusiu, cívic amb una setantena d’activitats per tal que la ciutadania pugui gaudir de la màgia d’aquestes dates. Il·lusió, cultura i tradicions ompliran edificis, carrers i places de la ciutat amb “El Nadal a Santa Coloma”.

S’han instal·lat per tota la ciutat diferents elements lluminosos de baix consum energètic com a guarniments (estels, boles de Nadal, arbres, arcs, garlandes, etc.), i aquest any hi ha més del doble de punts il·luminats que el 2021. Això sí, es redueix el seu horari de funcionament per fomentar l'estalvi energètic.

Nadal en família

Les activitats programades estan pensades per gaudir de les festes en família i localitzades en diferents punts de la ciutat. El Bosc dels desitjos a la plaça de la Vila i el Passatge de Nadal a càrrec de L’Excèntrica a la plaça Pau Casals, esdevindran dos espais amb un toc nadalenc, de llum i màgia, per a tots els públics.

Els actes per a la infància tindran el seu punt àlgid amb la Cavalcada dels Reis Mags que recorrerà tota la ciutat per repartir il·lusió i caramels. De fet, els nens i les nenes de la ciutat els podran lliurar a partir del 28 de desembre la seva carta al campament de la Fada Missatgera (jardins de Can Roig i Torres) i a les 17 bústies reials que hi haurà repartides pels barris.

Després de la pandèmia, es recupera l’esperada Festa de Cap d’Any amb la qual es rebrà el 2023 amb les campanades i el raïm, tal com mana la tradició. Serà a la plaça de la Vila amb l’animació musical de Los 40 Principales.

També hi haurà ocasió de retrobar-se amb les tradicions populars el 31 de desembre, la Diada de Santa Coloma, de la mà de les entitats locals, amb sardanes, cercavila de Gegants i correfoc amb Diables, entre altres.

Nadal solidari

Un any més, la ciutat mostrarà el seu esperit solidari en la campanya de recollida de joguines «Santa Coloma solidària, també al Nadal» per donar suport a les famílies en situació de vulnerabilitat.
L’Ajuntament i les diferents entitats i comerços de la ciutat han preparat un seguit d’acte en el marc d’aquesta campanya per recollir joguines que han de ser noves, sense embolicar, no sexistes, no bèl·liques i que fomentin el joc cooperatiu.

Una altra acció solidària és la 6a edició d’«Una carta, un somriure», un projecte entre l’Ajuntament, el Centre Obert Rialles i l’associació “ Una carta, un somriure”. amb la finalitat de poder fer arribar el major nombre possible de menors en risc d’exclusió social, aquella joguina o regal que desitja.

Nadal inclusiu

Des de l’Ajuntament es continua treballant per garantir els drets i el benestar de les persones amb discapacitat en tots els àmbits. Per això, durant aquests dies hi haurà cues adaptades per facilitar l’accés als espectacles infantils; s’afegiran espais especials per al públic infantil amb mobilitat reduïda.

El comerç local amb el Nadal

Els comerços i mercats de la ciutat participen també al Nadal a Santa Coloma a través de l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI) proposant diferents activitats i promovent el comerç local. Així, hi haurà un Tió de Nadal gegant, el Pare Noel, animació al carrer, teatre, jocs, balls, inflables… i el ja tradicional Trenet de Nadal que tornarà a recórrer la ciutat. El Mercat de Nadal estarà de l'1 de desembre al 6 de gener a la plaça del Rellotge, i a partir del 18 de desembre a la plaça de la Vila. Al barri del Fondo també cal destacar l'extens programa de dinamització social i comercial que ha preparat per aquestes dates l'Ajuntament en el marc del projecte "Viu al Fondo".

Des del 25 de novembre, per dinamitzar el comerç durant el Nadal, en el marc de la campanya “Soc, Visc i Compro a Santa Coloma”, el tram del carrer Major entre Sant Carles i Jaume Gordi romandrà tancat al trànsit diversos dies en alguns trams horaris (excepte accés a veïns i vehicles autoritzats).

Nadal als equipaments


I a La CIBA del 27 de desembre al 4 de gener, els infants podran gaudir d’un servei de cura i canguratge en horari de 16 a 20 h. Aquest servei té per objectiu oferir un espai de suport a totes aquelles famílies que necessitin disposar d’un temps de canguratge, amb la seguretat que els seus infants estaran ben atesos, en un espai càlid i de seguretat.