Santa Coloma segueix en el rànquing de les ciutats amb més inversió social de l'Estat

Santa Coloma de Gramenet és un dels 28 municipis de l’Estat espanyol amb més de 20.000 habitants que destina una major inversió a la cohesió i a les polítiques públiques socials.

El nostre Ajuntament ha estat qualificat com a «excel·lent», per quart any consecutiu, a l’informe de l’Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales, elaborat a partir de les dades del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques del 2018. 

Segons aquest informe, Santa Coloma de Gramenet va destinar un 12,2% del seu pressupost a inversió social durant el 2018, uns 113,07 € per habitant, i va ser la segona població catalana dins del rànquing de l’excel·lència, després d’Esparraguera (196,12 €). També, hi figuren Mollet del Vallès (113 €), Sant Adrià del Besòs (104,70 €) i Sabadell (100,99 €). 

Una altra dada molt positiva és que, d’entre les ciutats espanyoles que han aconseguit l’excel·lència, Santa Coloma és una de les que ha registrat un major increment percentual de la inversió social del 2018 al 2019, del 19,6%, una xifra només superada per Madrid. Aquest és el quart any que l’Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de  Servicios Sociales analitza els pressupostos que han dedicat els ajuntaments a Serveis Socials i Promoció Social.  En el seu informe examina determinats criteris d’inversió social, i qualifica  als ajuntaments en tres categories: excel·lents (28), precaris (34) i pobres (38).  Només el 7,3% dels ajuntaments analitzats (385) compleixen els criteris d’excel·lència