Santa Coloma ret homenatge a l'artista Akira Toriyama amb un nou mural al BesArt del Parc Fluvial del Besòs

L'alcaldessa, Núria Parlon, ha participat en la inauguració d'aquesta nova obra que recorda la figura del creador, entre altres, de Bola de Drac, Dr. Slump i Chrono Trigger.

El BesArt The River Museum, el museu d'art urbà a l'aire lliure més gran del món, ja disposa d'un espai dedicat al dibuixant japonès, Akira Toriyama, que va morir el passat mes de març.

L’Ajuntament de Santa Coloma de GramenetAssociació Mediterranean Street Art i el Reial Cercle Artístic de Barcelona, han presentat aquest dilluns 8 de juliol un mural de 17 metres al BesArt del Parc Fluvial del Besòs en homenatge a Toriyama, per tal reconèixer i celebrar el seu impacte a la cultura popular i a la societat en general.

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha lloat aquesta iniciativa, "Estem molt orgullosos d'acollir a Santa Coloma aquest homenatge a un artista que va marcar a diverses generacions amb els seus dibuixos, que després es van traslladar amb molt èxit a la televisió. I a més, ho fem al BesArt, un dels grans projectes culturals de la regió metropolitana, tot un referent que s'expandeix pels dos marges del Besòs, en una àrea renaturalitzada i oberta a la ciutadania".

Han acompanyat a l'alcaldessa en la presentació del nou mural, el president del Reial Cercle Artístic de Barcelona, Josep Fèlix Bentz; el president de l’Associació Mediterranean Street Art, David Hernández Alcaraz; el Consul General del Japó, Shoko IgarashiÀngel Aranguren, en representació de Casa Àsia; i El Mundo de Rita i POP, els artistes que han pintat l'obra.

Un creador prolífic que ens deixa un llegat inspirador

Akira Toriyama (1955-2024) va ser un mangaka i dissenyador de videojocs japonès conegut per crear obres icòniques com Dragon Ball,(Bola de Drac) Dr. Slump i Chrono Trigger. Toriyama ha contribuït de manera significativa al món de l'entreteniment i ha deixat un llegat durador a la societat. Les seves creacions han impactat a diverses generacions arreu del món, inspirant artistes, escriptors i creadors de contingut. Dragon Ball, en particular, ha estat una de les sèries de manga i anime més populars, i ha deixat una empremta indeleble a la cultura popular.

Aquest mural serà una font d'inspiració i alegria per als i les fans de les seves obres, i esdevindrà un espai d'admiració i estima per la seva contribució a la cultura popular.

Ha estat realitzat de forma conjunta per dos artistes locals referents del món de l'art urbà: POP, artista des dels anys 90 i El Mundo de Rita, dissenyadora de contes infantils.