Can Sisteré s'afegeix a la llista de refugis climàtics de la ciutat

Santa Coloma incorpora nous espais d'ombra per protegir a la seva ciutadania

La nostra ciutat s’ha adherit a la xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC) de l’AMB.

Al renovat passeig de la Salzereda s'han instal·lat un tendal a la zona de joc infantil per protegir de les altes temperatures a les nenes i nens que gaudeixen d'aquest racó de joc i esbarjo. Ara, a les hores de màxima exposició solar podran jugar sense risc. Properament, se’n col·locarà un altre a la zona i l’Ajuntament invertirà uns 200.000 euros per continuar aquest programa de protecció solar a parcs i places.

Aquesta actuació municipal s'afegeix a la recent col·locació d'umbracles en 4 escoles de la ciutat –en una primera fase d’instal·lació que tindrà continuïtat- per dotar d'espais d'ombra als patis i permetre així a l’alumnat dels centres desenvolupar amb normalitat les activitats a l’aire lliure. A més, l’Ajuntament treballa conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona per dotar de nous espais d’ombra els patis de 3 escoles més, en un projecte que de moment està en fase de redacció técnica, i que inclou també la creació de dos espais a les pistes de petanca. En aquesta línia, el programa de Resiliència de la Diputació de Barcelona finançarà noves marquesines als camps de futbol de Can Zam 1 i 2, i  a les pistes d’atletisme.

Les biblioteques de la ciutat, refugis climàtics

Santa Coloma s’ha adherit a la xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC) de l’AMB. Des mitjans de juny, les quatre biblioteques municipals de la ciutat esdevenen refugis climàtics interiors, i el parc de Can Zam, refugi climàtic exterior. Aquests espais s’han senyalitzat com a refugis climàtics per tal de facilitar-ne l’accés a la ciutadania i funcionaran com a tals durant el seu horari d’obertura habitual.

Des del dilluns 8 de juliol, el Centre d'Art Can Sisteré amplia els seus horaris per oferir també el servei de refugi climàtic fins al diumenge 31 de juliol, d'11 a 13.30 h i de 17 a 21 h.

La Xarxa de Refugis Climàtics a Santa Coloma de Gramenet s’anirà ampliant durant els propers anys a tots els barris de la ciutat i com instrument de protecció de la ciutadania davant de les onades de calor