Santa Coloma de Gramenet rep un nou premi “Good practice” pel seu paper actiu en la lluita contra el canvi climàtic

L'Ajuntament de Santa Coloma continua apostant per les bones pràctiques ambientals i té un paper actiu en la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible de les ciutats. Una prova més és el guardo “Good Practice” (Bona Pràctica) que Nacions Unides acaba d'atorgar a Santa Coloma dins de la Setena Edició del Concurs de Bones Pràctiques (Dubai 2008). La ciutat ha estat reconeguda pel seu “Programa integral de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic”, un projecte global que inclou iniciatives en marxa per potenciar l’ús de les energies renovables, com el Parc Solar del Cementiri de Santa Coloma; la protecció i millora del medi natural i la gestió eficient de l’aigua, entre d’altres aspectes.

A més, Nacions Unides ha concedit el premi “AWARD” 2008 a la “Red española de ciudades por el clima” de la qual la ciutat de Santa Coloma és membre fundador des del seu inici l’any 2005. Es tracta  d’una de les 12 iniciatives premiades a la categoria “AWARD”, d’un total de 48 preseleccionades per al comitè d’experts internacionals, dins les 500 propostes presentades per diferents països de tot el món.

Amb el guardó “Good Practice”, Santa Coloma compta des del 1998 amb vuit reconeixements internacionals de Nacions Unides per diferents iniciatives en matèria de Medi Ambient, dins aquest certamen bianual.
 
Històric de guardons de Nacions Unides a Santa Coloma de Gramenet en Medi Ambient :

  • 1998: Premi Good . Programa de restauració d’àrees periurbanes de Santa Coloma de Gramenet mitjançant escoles taller.
  • 2000: Premi Good. Recuperació ambiental del tram final del riu Besòs a Santa Coloma de Gramenet.
  • 2002: Premi Best. Programa de restauració d’àrees periurbanes a Santa Coloma de Gramenet.
  • 2004: Premi Good. Recuperació ambiental del tram final del Riu Besòs a Santa Coloma de Gramenet.
  • 2006: Premi Best:  Programa de restauració d’àrees periurbanes, Premi Good: Parc Fluvial del Besòs. Actuacions sostenibles, Premi Good: Planificació urbana participativa a Can Zam.
  • 2008. Premi Good. Programa integral de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic.