Santa Coloma celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Aquest cap de setmana l’Ajuntament ha organitzat dues jornades familiars i solidàries. Promoure la socialització de nens i nenes amb diferents diversitats funcionals és prioritari.

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’objectiu és promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitats en tots els àmbits de la societat. També es pretén conscienciar respecte a la seva situació en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

L’Ajuntament ha organitzat en col·laboració amb les entitats locals diverses activitats gratuïtes durant aquest cap de setmana del 2 i 3 de desembre.

“Tothom aporta, tothom importa”

Aquest diumenge 3 a la plaça Pau Casals, d’11 a 14 h, la Taula d’Entitats de Persones amb Discapacitat de Santa Coloma, amb la participació de l’Associació de Catifaires, instal·laran carpes informatives i proposaran activitats i taller participatius.

S’hi podrà trobar un circuit de mobilitat que permet posar-se al lloc d’una persona amb discapacitat a càrrec de CEMFIS; confeccionar una catifa floral amb el logo de la taula d’entitats i el lema de la jornada, amb la Fundació Tallers; pictogrames i noves tecnologies amb ASPANIDE; zumba adaptat; pintacares i disfresses, i l’acnimació musical d’Alquimistes Teatre.

També, es presentarà el llibre “Una nau especial”, de Sandra Oñate, un conte que pretén visibilitzar i conscienciar sobre la pèrdua i cura auditiva.

La Nadalenca adaptada

Un dia abans, dissabte 2, l’inici de l’Avinguda de la Generalitat tindrà lloc, de 10 a 14 h, la cursa adaptada infantil La Nadalenca, organitzada per l’Ajuntament amb la participació de Caminamos con Bruno i Running Vigia. És una prova oberta a nenes i nens de fins a 18 anys amb diversitat funcional, discapacitat TEA o qualsevol altra circumstància.

La cursa no és competitiva i cada persona participant la pot fer al seu ritme, sola o acompanyada. Mentre es desenvolupa es realitzaran activitats com una xocolatada, tallers de pintura, pintacares i globoflèxia; circuit de coordinació sensorial; esports adaptats com volei, bàsquet, futbol, bitlles, surf i boccia; i la visita amb recollida de cartes inclosa del Papa Noel. S'hi podrà participar en una franja horària d’entorn silenciós si així es desitja. Col·laboren Club Bàsquet Roser BCR i les associacions Superandobcn i Comkedem.

Una ciutat inclusiva i accessible

Aquestes dues jornades s’emmarquen en el programa d’actes de Nadal a la ciutat, que igual que el de les Festes Major d’Hivern i d’Estiu adapta les seves activitats a les persones amb discapacitat; amb cues adaptades per facilitar l’accés als espectacles i espais destinats al públic infantil amb mobilitat reduïda.

Jocs accessibles i inclusius als parcs infantils

L’Ajuntament millora l’accessibilitat de la ciutat i s’esforça per fer-la més inclusiva. A les zones d’esbarjo infantil s’incorporen jocs inclusius i accessibles per fomentar la socialització de nens i nenes amb diferents diversitats funcionals.

La Junta de Govern ha licitat la creació d’una segona zona de jocs accessibles al parc de Can Zam, entre Victor Hugo i Francesc Macià, en una superfície de 3.565 m². Al passeig Salzereda s’afegeix també una nova zona infantil de gairebé 500 m2, amb aquestes característiques que complementa les ja existents a les places Baró-Mare de Déu dels Àngels, Mediterrània i Olimp.

Aquestes accions es recullen al Pla d’Acció Municipal i estan emmarcades en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.