Santa Coloma acull una jornada del 3er Congrés Mundial sobre Drets de la Infància i l’Adolescència

Uns 150 nens i més de 200 congressistes d’arreu del món s’uneixen al recinte de Torribera en la primera jornada de trobada del Congrés

El proper divendres 16 de novembre la ciutat de Santa Coloma serà l’escenari d’excepció de la primera trobada entre adults i nens del 3er. Congrés Mundial sobre Drets de la Infància i l’Adolescència, que se celebra aquests dies a Barcelona.
L’acte, organitzat per la Universitat de Barcelona i l’Obra Social “La Caixa”,  i que té com amfitrió l’Ajuntament de Santa Coloma, se celebrarà al recinte de Torribera i aplegarà en un mateix espai a més de 200 congressistes, entre secretaris d’estat, ministres i importants personalitats de més de 20 països de tot el món i uns 150 nens de diferents nacionalitats.
Des de primera hora de la tarda, els nens participaran d’una trentena de jocs elaborats amb material reciclats i per la tarda podran gaudir, juntament amb les personalitats polítiques assistents, d’una mostra de la cultura catalana a càrrec de les entitats tradicionals de Santa Coloma de Gramenet, convocades per l’Ajuntament de Santa Coloma.
Per altra banda, la International Police Association, l’organització policial més gran del món inspirada en els principis de la Declaració Universal del Drets Humans de Nacions Unides, oferirà una exhibició a tots els assistents.
L’alcalde de Santa Coloma Bartomeu Muñoz donarà la benvinguda als participants de la jornada i presidirà el sopar que tancarà aquesta jornada del Congrés celebrada a Santa Coloma.

Participació colomenca a la cloenda

A més de l’acte inaugural, Santa Coloma també s’afegeix a la cloenda d’aquest 3er. Congrés, un acte on també es farà pública la Declaració de Barcelona, un document elaborat amb la participació directa de les delegacions infantils d’arreu del món, que es farà públic un dia abans del Dia Universal dels Drets Humans. A l’acte de cloenda, l’estudiant del l’IES Puig Castellar Maria García, de 14 anys, serà l’encarregada de fer els parlaments de comiat d’aquest esdeveniment internacional.
El 3er. Congrés té l’objectiu d’analitzar la situació actual de la infància i adolescència per establir les actuacions que han d’acabar amb les desigualtats socials i pobresa d’aquest col·lectiu, a més de garantir el dret d’ésser escolats a les seves respectives ciutats. Per aquest motiu, el Congrés està dividit en dos grups de fòrums simultanis: el Fòrum d’Adults, que compta amb més de 800 experts internacionals i representants de les principals organitzacions vinculades amb els drets de la infància, i el Fòrum de la Infància, en què més de 200 nens, nenes i adolescents d’arreu del món expressen les seves idees i participar en els debat.