Recta final de les obres als carrers Sant Just i Baró - Mare de Déu dels Àngels

Les dues obres està previst que finalitzin el proper mes de novembre.

El passat mes d'abril van començar les obres d'urbanització de l'espai en el qual estava situada l'antiga escola Sant Just i els seus carrers adjacents. L'àmbit d'aquesta intervenció urbanística arriba carrer Sant Just i el carrer Mossèn Jacint Verdaguer, entre els carrers Roselles i Ramon Llull. En total, uns 4.600 m2 i una inversió prevista de 713.851 €.

La reurbanització dels carrers en aquest nou entorn s'està realitzant mitjançant un disseny en plataforma única, per donar preferència als vianants, amb voreres més amples que milloren l'accessibilitat i la mobilitat de les persones.

A la plaça a urbanitzar -en l'antiga ubicació de l'Escola Sant Just- s'està creant un espai inclusiu, integrador i accessible, amb una gran zona central de jocs, i una altra zona d'estada. Entre el carrer Sant Just i aquesta plaça es plantaran una cinquantena d'arbres d'espècies estacionals que permetin generar un espai d'ombra, segons sigui necessari.

Les voreres dels carrers Sant Just i de Mn Jacint Verdaguer es troben ja pavimentades per afavorir la mobilitat de la ciutadania i s'està treballant a l'interior de la nova plaça.

D'altra banda, al juny van començar les obres d'urbanització dels carrers Baró i Mare de Déu dels Àngels, amb l'objectiu de pacificarlas, ja que són la via d'entrada i sortida a al barri Riu Nord.

La reurbanització dels carrers s'executa mitjançant la construcció de vials en plataforma única, de manera que la calçada i les voreres estaran a el mateix nivell, prioritzant el vianant respecte a el vehicle i afavorint la circulació de la ciutadania amb mobilitat reduïda.

La urbanització inclou la col·locació de nous elements de mobiliari i el soterrament de les línies aèries i subterrànies de les companyies de serveis, a més de la substitució de l'enllumenat actual per una lluminària més eficient.

La urbanització en plataforma única a la plaça de la cantonada de Baró amb Mare de Déu dels Àngels pretén crear un espai inclusiu, integrador i accessible. Es complementarà l'arbrat d'aquesta plaça amb la plantació de nous arbres en els dos carrers.

Actualment aquests treballs es troben en fase de pavimentació de voreres.

Les dues obres està previst que finalitzin el proper mes de novembre.