Obert fins al 24 de març

Període de preinscripció als centres educatius de la ciutat per al curs 2021-22

Les jornades de portes obertes d’escoles i instituts enguany es duen a terme de forma virtual.

Aquest dilluns 15 s'obre el termini de preinscripció telemàtica a Educació Infantil i Primària. Accediu a la preinscripció aquí preinscripcio.gencat.cat Recordeu que a la nostra ciutat les jornades de portes obertes dels centres educatius són virtuals, podeu accedir-hi aquí

A Infantil (3-6 anys) i Primària (6-12 anys) les sol·licituds de preinscripció es poden lliurar fins al 24 de març, i es pot presentar documentació fins el dia 26 de març. Pel que fa a Educació Secundària obligatòria, la presentació de sol·licituds és del 17 al 24 de març, ambdós inclosos. Caldrà seguir aquest procés de preinscripció tant pels infants que comencen cicle a P3 o 1er de Primària, com si es vol canviar de centre educatiu o bé si no s’estava a l’institut durant el curs anterior.

Unes 2.400 famílies de la ciutat han d’escollir durant aquest dies el centre escolar on estudiaran les seves filles i fills el curs 2021-22. Enguany, la pandèmia de la Covid-19 condiciona les tradicionals jornades de portes obertes, que s’han de dur a terme, majoritàriament, de forma virtual, a causa de les mesures sanitàries establertes.

L’Ajuntament ha activat nous canals de comunicació per suplir aquestes jornades; s’ha creat un apartat sobre preinscripció i matrícula escolar en aquest web municipal on es pot conèixer tota la xarxa d'escoles i instituts de la ciutat, i es poden fer visites virtuals i passejades en 360° per descobrir cada centre: el projectes educatiu, les instal·lacions i espais, l’equip docent, el funcionament i la metodologia de treball amb l’alumnat. Alguns centres, de forma puntual, oferiran visites presencials.

A més a més, s’ha encetat una campanya informativa especial per acompanyar a les famílies, i poder-los-hi aportar tota la informació dels centres escolars de la ciutat, així com resoldre’ls tots els dubtes que els hi puguin sorgir.
D’altra banda, es pengen píndoles informatives en forma de vídeos en aquest web municipal, on hi ha dades sobre el  procés de preinscripció, baremació dels punts, un cercador d’escoles i les orientacions per la tria de centre. Si tot i així, hi ha dubtes, es pot reservar cita per a una atenció presencial, telefònica o telemàtica a través de l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME).

Els diferents centres educatius també organitzen videoconferències, en les que es pot conèixer l’equip directiu i el projecte educatiu. Les dates i horaris s’han de consultar a la web de cadascuna de les escoles i instituts instituts i també estaran disponibles en aquest web municipal.

OME
• Per demanar cita prèvia: 93 462 40 90 / www.gramenet.cat/seu-electronica/cita-previa
• Per enviar una consulta: escolaritzacio@gramenet.cat / 93 462 40 58