Oberta la convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer d'habitatges

Des del passat 27 d'abril i fins al 4 de juny està oberta la convocatòria de subvencions per al pagament de l'lloguer 2021, amb l'objectiu de facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer als sectors de població en risc.

Les sol·licituds s'han de presentar a l'Oficina Local de l'Habitatge (OLH) de Santa Coloma de Gramenet.

Aquesta subvenció, d'el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), s'atorgarà per l'any de la convocatòria (2021), i l'import serà de fins a 200 € mensuals, entre un 20 i un 40% de la renda de l'lloguer. L'any passat, l'OLH va gestionar aquest ajut per a 1.600 famílies de la ciutat.

Requisits

Per poder sol·licitar la subvenció durant aquest any, s'ha d'acreditar ser el titular el contracte de lloguer d'un habitatge amb una renda màxima de 800 euros, que en el cas de les famílies nombroses pot ser de fins a 900 €, i ha de ser el seu domicili habitual i permanent.

La unitat de convivència ha de tenir uns ingressos suficients per poder pagar el lloguer i els ingressos no poden superar 2,8 vegades l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). A més, s'ha d'estar a l'corrent de pagament de les rendes de lloguer en el moment de presentar la sol·licitud, entre d'altres requisits.

Presentació de sol·licituds: