Núria Parlon manté els 17 escons i la majoria absoluta a l’Ajuntament

El Partit dels Socialistes de Catalunya obté 17 representants i podrà governar en solitari. Seran 5 els partits que tindran representació al Ple en el proper mandat: PSC (17), ERC (4), PP (2), C’s (2) i Vox (2).

Amb el 100% dels vots escrutats, les eleccions municipals celebrades aquest 28 de maig han donat com a resultat que el proper plenari del consistori de Santa Coloma de Gramenet estarà format per 17 representants del PSC, 4 d’ERC,  2 de C’s, 2 de PP i 2 de Vox.

Amb aquestes dades, el PSC podrà continuar governant durant els propers quatre anys revalidant la majoria absoluta, i la seva cap de llista, Núria Parlon, seguirà sent l’alcaldessa de la ciutat.

Del resultat global d’aquestes eleccions, cal destacar que de les 13 candidatures que s'hi presentaven només 5 han obtingut vots suficients per tenir representació al Ple municipal, on el PSC manté la majoria absoluta que ja va obtenir l’any 2019 amb el mateix nombre de regidores i regidors, ERC en guanya un, C’s en perd dos i entren dues forces polítiques que no tenien representació en l’anterior mandat, PP i VOX.

Pel que fa al nombre de vots i als partits que han obtingut representació, el PSC n'ha obtingut 20.250 (51,34 %), ERC 5.880 (14,90 %), C’S 2.997 (7,59%), PP 2.661 (6,74%), i VOX (2.612) (6,62%).

La participació ha estat del 51,69%, 6 punts menys que al 2019.

L’acte de constitució del nou Ajuntament será el dia 17de juny, no hi cap reclamació. En aquest acte solemne, les 27 persones electes prendran el seu càrrec de regidors i regidores. Posteriorment, entre elles votaran la persona que considerin idònia per a presidir l’Ajuntament.

Els 27 regidors i regidores que composaran el plenari de l’Ajuntament com a resultat de les eleccions municipals del 28 de maig són:

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA (PSC)

Núria Parlon Gil

Esteve Serrano Ortín

Ana Belén Moreno Jorge

Antonio Suárez Pizarro

Blanca Padrós Amat

Aitor Muñiz Coronado

Mireia González Sáez

Daniel Salgado Marcilla

Sara Martínez Zapata

Antonio Atienza Martínez

Bárbara Ferrer Escobar

Álvaro Rodilla García

María Dolores Andrades Tineo

Manuel Arrébola Bernabé

María Cristina Vargas Soria

Driss Lakhouaja Allah

Belinda Morillo Carretero

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA (ERC)

Gabriel Rufián Romero

Gemma Español i Cornet

Samuel Núñez i Amela

Noemi Egea i López

CIUTADANS (C's)

Dimas Gragera Velaz

Salvador Tovar Funes

PARTIDO POPULAR (PP)

Miguel Jurado Tejada

Francisco Javier Oriola Rodríguez

VOX

Juan Carlos Segura Just

Aitor Navarro Horna