Nous ajuts a la restauració i oci nocturn

L’ajuntament ha aprovat un nou ajut adreçat al sector de l’oci nocturn i a la restauració sense terrassa a la via pública.

L’ empresa municipal Grameimpuls organitza un cicle de 5 sessions informatives en format virtual i presencial, que començaran dilluns 27 de juny. Per la seva banda, el Servei de Foment Empresarial ofereix assessorament i acompanyament en la tramitació del mateix. La convocatòria dels ajuts està prevista per al mes de juliol i es podrà tramitar durant els dos mesos següents a la seva publicació. Aquesta línia d’ajuts té el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla ApropAMB.

Qui podrà demanar l’ajut?

Microempreses i persones autònomes de la ciutat que exerceixin activitats de restauració i/o d’oci nocturn i forns de pa o pastisseries amb zona de degustació declarada a la seva llicència d’obertura.

Els requisits per accedir-hi són: no disposar de llicència de terrassa a la via pública de la ciutat, haver iniciat la seva activitat abans de l’1 de gener de 2020 i mantenir-la fins al cobrament de l’ajut i disposar de llicència municipal  (o sol·licitud de la mateixa) anterior a la data de convocatòria del ajuts i no tenir dubtes amb les administracions públiques.

Quantia de l’ajut

Fins a 1.500 €  per activitats de restauració i forns de pa o pastisseries amb degustació i fins a 3.000 € per a activitats d’oci nocturn. Despeses subvencionables (satisfetes entre l’1/5/2021 i la data de sol·licitut) són: el 50% de les quotes d’autònoms, el 50% de les despeses de seguretat social en el cas que cotitzin per règim general i el 50% de les despeses de lloguer del local on s’exerceixi l’activitat amb un màxim de 6 mesos.

Cita amb el Servei de Foment Empresarial: 93 466 52 24  sfe@grameimpuls.cat i grameimpuls.cat/cita-previa Inscripcions sessions informatives al web de Grameimpuls.