Nou fons documental de comunicació digital a la Biblioteca Can Peixauet

La Biblioteca va començar a crear aquest nou fons especial a mitjans de gener amb la voluntat de respondre a les demandes rebudes pert part del públic més jove.

La Biblioteca Can Peixauet ha presentat un nou fons documental amb una quarantena de llibres relacionats amb el món de la comunicació a Internet, especialment sobre influencers, youtubers, instagramers o bloguers, adreçats als adolescents. L’equipament de lectura de referència del districte V de la ciutat, ubicat al barri del Raval, ha convidat a la inauguració a la mediàtica youtuber Belena Gaynor.

La Biblioteca va començar a crear aquest nou fons especial a mitjans de gener amb la voluntat de respondre a les demandes rebudes pert part del públic més jove. Avui, ja compta amb una quarantena de llibres sobre comunicació digital i preveu arribar a la seixantena de volums quan acabi l'any.

Les noves adquisicions estan ubicades a la sala d'adults, als prestatges dedicats a la novel·la juvenil. En el nou fons abunden els llibres sobre influencers i youtubers, amb títols com La verdad, del popular  youtuber 8cho; El futbol es así, escrit per Delantero 09, autor de tutorials sobre futbol; Diario de una muser,  de Monica Moran, líder adolescent de la xarxa social de vídeo Musical.ly, o Piel de letra, de la popular influencer Laura Escanes. Precisament, serà la lleidatana Belena Bayo, la mediàtica digital manager del programa televisiu Operación Triunfo, l’encarregada d’inaugurar-ne el nou espai, aquest dilluns, a les 18 hores. Bayo té centenars de milers de seguidors a les seves xarxes socials i al seu blog personal, on escriu de tot; com li ha anat el dia, recomanacions de restaurants, cròniques de concerts, etc.

El nou fons documental se suma a altres espais especialitzats de la Biblioteca Can Peixauet, com el dedicat als llibres, films i revistes de fantasia i ciència ficció; els més de 800 documents escrits en llengua àrab; la xinateca, i l’espai d’aprenentatge de noves llengües.