Nou allotjament temporal per a estudiants i esportistes al Complex Les Oliveres

L’alcaldessa, Núria Parlon, ha presentat aquest matí el nou projecte d’ús del Complex Les Oliveres, que es destinarà a l’allotjament temporal d’estudiants i esportistes que visitin la ciutat per diferents esdeveniments.

L’alcaldessa s’ha mostrat convençuda de l’èxit d’aquest nou equipament: “Es tracta d’una necessitat detectada a la nostra ciutat des de fa temps, però que no hem pogut dur a terme abans degut a la crisi econòmica, igual que altres projectes de ciutat en els que estem treballant actualment i on hem prioritzat les demandes socials, com la creació de La CIBA, com a Centre de recursos per a dones’ o la reconversió de la que fou l’Escola Miguel Hernández en habitatges tutelats per a gent gran”.

L’alcaldessa també ha explicat que diferents clubs de la ciutat, com ara els d’atletisme, karate o futbol sala, fan sovint intercanvis amb alumnes d’altres poblacions: “quan aquests esportistes venen aquí a fer estades s’han d’allotjar a ciutats veïnes, per la manca d’oferta que tenim a Santa Coloma. Així doncs, el nou equipament ens permetrà fer una doble cobertura, i allotjar tant als joves que vénen a competir o fer estades esportives, com als estudiants que volen fer estades més llargues”.

Nou projecte de ciutat

L’edifici del Complex Les Oliveres, que actualment està en desús, disposa de tres plantes d’uns 2.700 m2 (En total, 8.100 m2) . En cadascuna hi ha 2000 m2 planificats per aparcaments o trasters, i 700m2 per a altres usos residencials, terciaris o comercials. En total, compta amb 2.100 m2 (700m2 per tres plantes) destinats a altres usos, on es crearà el nou espai que permetrà allotjar fins a 104 joves que vinguin a fer activitats esportives o a estudiar al Campus Universitari de l’UB a Torribera, entre d’altres.

La primera planta es destinarà per a usos comunitaris i també per a ús extern, i disposarà de diferents espais: recepció, sala wifi, menjador, cuina, lavabos, despatx administratiu, magatzems i una sala per a presentacions o conferències. A banda, també s’habilitarà un  aparcament de fins a 75 places, que servirà per satisfer la doble demanda de noves places d’aparcament en aquesta zona, per una banda per part dels veïnat del barri de Les Oliveres, i per l’altra de les mares i pares que porten als seus fills i filles a jugar a futbol o a rugbi al complex esportiu de Les Oliveres, situat just a sobre del futur nou equipament.

La segona planta s’habilitarà per acollir grups grans de joves, que facin petites estades a la ciutat, esportives, de caràcter cultural o altres. Tindrà una capacitat de 76 places, i disposarà de dormitoris comuns, d’unes 8 places, i de lavabos compartits, i també d’habitacions amb lavabos d’ús privat, més pensades per al personal professional que acompanyi als joves.

La tercera planta s’ha dissenyat pensant en estades més llargues, per exemple, per a estudiants del Campus Universitari de Torribera, amb habitacions equipades amb menjadors i lavabos compartits, i disposarà de fins a 28 places.

Els 2000 m2 reservats per aparcaments o trasters de la segona i tercera planta, està previst habilitar-los més endavant.

Dades complementàries

L’edifici del Complex Les Oliveres és un equipament molt lluminós, amb bones vistes, i ben comunicat mitjançant transport públic. L’estació de metro de Can Zam de la L9 està molt a prop, i també hi passen diverses línies d’autobús. El complex esportiu Les Oliveres està situat just a sobre, i és una de les instal·lacions esportives més noves de la ciutat, amb un camp de futbol de gespa artificial, que actualment s’utilitza per jugar a futbol i a rugbi.

El cost previst de l’obra (infraestructura i instal·lacions), és d’1.600.000 €, i es preveu que la gestió sigui pública, amb la subcontractació dels serveis que corresponguin.

Des de l’aprovació pressupostària, s’estima que es trigarà 18 MESOS en el desenvolupament del projecte i l’execució de l’obra. Tot i que es preveu que l’aparcament de la primera planta s’habiliti abans que l’equipament estigui funcionant al complet.