Nadal familiar, solidari, inclusiu i cívic a Santa Coloma de Gramenet

L’Ajuntament ha preparat una programació familiar amb activitats per promoure el comerç local.

Santa Coloma tindrà enguany un Nadal familiar, solidari, inclusiu i cívic amb un bon grapat d’activitats perquè la ciutadania gaudeixi de la màgia d’aquestes dates. Il·lusió, cultura i tradicions ompliran places i carrers.

Una programació nadalenca que s’ha iniciat amb l’encesa de llums descentralitzada a la plaça del Rellotge del Fondo amb l’espectacle del Klaus, i a la plaça de la Vila, amb la presència de la Fada Missatgera. Enguany l’Ajuntament ha augmentat els punts de llum -469- per tal que arribin a més indrets de la ciutat, amb utilització de tecnologia LED per fomentar l’estalvi.

"És un Nadal molt pensat per gaudir en família i adreçat a enfortir el sector comercial perquè és molt important impulsar les compres nadalenques a la ciutat", ha assenyalat l'alcaldessa Núria Parlon.
"Pel que fa als llums de Nadal, cada cop en posem més. Escoltem la reivindicació del veïnat dels barris, que volen tenir els seus carrers i places il·luminats. Per això, de mica en mica, any rere any, l'Ajuntament instal·la més llum nadalenca arreu de Santa Coloma", ha explicat l'alcaldessa sobre la primera activitat del programa, l'encesa de llums.

Santa Coloma, solidària també al Nadal

Amb l’objectiu de donar suport a les famílies en situació de vulnerabilitat, es duran a terme accions com: la Nit solidària, els dies 21, 22 i 23 de desembre, per recollir joguines als diversos establiments d’oci nocturn; la 7a edició d’ «Una carta, un somriure» que també farà arribar la joguina o el regal que desitgin al major nombre possible de menors en risc d’exclusió social; i la III Papanoelada Motera, organitzada per Bikers Solidaris de Santako, el 16 de desembre.
En aquesta campanya es programen també recollides d’aliments i joguines en diversos actes culturals al Teatre Sagarra, i esportius del programa nadalenc.

Viu el Fondo al Nadal

El Fondo esdevindrà un dels punts àlgids de la celebració de Nadal a Santa Coloma amb diferents activitats lúdiques que ens convidaran a acostar-nos al barri. Hi haurà activitats familiars, a la plaça del Rellotge, com la instal·lació de la Fàbrica de Joguines amb el seu photocall, una pista de patinatge i l’espectacle “Coneix el taller de Klaus”. El tradicional Mercat de Nadal es trasllada a la Nova Plaça Fondo, davant del mercat municipal.
Pel que fa a la promoció del comerç del barri, es reforçarà el fil musical i els elements decoratius als eixos comercials del Fondo, com carrer Massanet i pl. del Rellotge.

El comerç local amb el Nadal

Els comerços i mercats de la ciutat participen en el Nadal amb activitats de dinamització per promoure les compres al comerç de proximitat. Cada divendres, del 15 de desembre al 5 de gener, els 3 mercats municipals trauran les seves parades al carrer on es programaran activitats de caràcter nadalenc. A més els aparadors dels establiments comercials de l’entorn dels mercats es decoraran de forma especial. Com a novetat es farà un Mercat de rellotges (Mercat Sagarra, 2 de desembre) per a col·leccionistes i una exhibició de cotxes clàssics (Mercat Singuerlín, 30 desembre).

Nadal a La CIBA

L’equipament feminista de la ciutat ha dissenyat un programa especial de Nadal que ens permetrà entre altres fer-nos una foto amb Mafalda i Manolito, gaudir d’una xocolatada el dia 22, i accedir a diverses activitats coeducatives com jocs, contacontes, pintacares i espectacles infantils amb el servei de canguratge actiu durant totes les vacances escolars.

Un Nadal per gaudir-lo en família

 • Pessebre i bosc dels desitjos, plaça de la Vila
 • Passatge de Nadal, Jardins de la Torre Balldovina
 • La Nadalenca dels Elfs i les Elfes, plaça de la Vila
 • Campament de la Fada Missatgera, Jardins de Can Roig i Torres
 • 20 bústies reials repartides per tota la ciutat
 • Trenet de Nadal, Plaça de la Vila
 • Gran Bola de Neu, inflable a diversos punts
 • Cavalcada dels Reis Mags
 • Festa de Cap d’Any, plaça de la Vila
 • Diada de Santa Coloma, amb sardanes, cercavila de Gegants i Correfoc.
 • Tions de Nadal, repartits pels diferents barris
 • Gran Quinto de Nadal, bingo tradicional del Pompeu Lab a La CIBA
 • Atraccions de firaires, plaça Pau Casals

Consulteu tota la programació amb dates i horaris a: www.gramenet.cat/nadal2023
 
Nadal inclusiu

Durant aquests dies, hi haurà cues adaptades per facilitar l’accés als espectacles nadalencs i s’afegiran espais destinats al públic infantil amb mobilitat reduïda.

Activitats esportives

A més de les curses nadalenques, es celebrarà una nova edició de la Liga Legends de futbol sala. Diferents clubs de la ciutat aprofitaran també per desplegar la campanya solidària de recollida de joguines, com el gimnàs Satori amb una activitat el 17 de desembre al Pavelló Juan del Moral, o el “Territori Bàsquet” el 23 de desembre a La Bastida. Industrias Garcia i Fundació Grama també participaran amb recollides solidàries. Al gimnàs de Can Zam Duin es farà el 100x100 natació, destinant la recaptació a l’associació ASDENT.

Pla Especial de Seguretat

La Policia Local de Santa Coloma activa un Pla Especial de seguretat per a les festes nadalenques. 
S'intensificaran els controls de seguretat i trànsit en zones comercials i grans esdeveniments, i d'alcoholèmia i drogues en la conducció per reforçar la seguretat viària.
També s'incrementarà el patrullatge de proximitat i a peu a entorns comercials per prevenir possibles delictes contra el patrimoni: robatoris i furts.