Memòria històrica: mostra sobre Miguel Hernández al Museu

La mostra «Miguel Hernández, poeta del poble» recupera la figura d’aquest singular poeta i dramaturg valencià a través d’un recorregut per la seva vida des d’un doble vessant: literari i de memòria històrica. Com a cloenda de l’exposició, el diumenge 16 de juny, a les 12 h, el mateix Ángel Sody farà una visita guiada gratuïta oberta a tothom.

ACTUALITZACIÓ - L’exposició «Miguel Hernández, poeta del poble» es prorroga fins al 16 de juny. Es pot visitar al Museu Torre Balldovina en el seu horari habitual, de dimarts a dissabte, de 18.00 a 20.30 h i dissabtes i diumenges, d’11.00 a 14.00 h

La mostra compta amb diversitat de materials (llibres, textos, epístoles, documentació, fotografies...), en alguns casos inèdits, i representa un testimoni únic de la història literària i social de la primera meitat del segle XX. Miguel Hernández (1910-1942) és conegut sobretot per la seva poesia. Vinculat per afinitat a la Generació del 27, les seves creacions poètiques van evolucionar des d’una poesia intimista cap a una poesia de caràcter social.

Poeta a les trinxeres

La trajectòria vital i l’extens llegat literari que va deixar, malgrat la seva curta vida, són símbols de la dignitat i del gran esforç creatiu d’aquest jove poeta i dramaturg. Però la mostra també pretén retre homenatge al Miguel que va defensar les llibertats democràtiques i el govern de la República; l’escriptor va participar activament a les trinxeres i va treballar en activitats culturals al front. Acabada la Guerra, Miguel Hernández fou detingut i empresonat fins a la seva mort, a la primerenca edat de 31 anys.

L’exposició s’emmarca en els programes de memòria històrica i de foment
de la lectura de l’Ajuntament.

Visites escolars a l’exposició de “Miguel Hernández” al Museu

Qui és Miguel Hernández? Per què és un poeta tan conegut? Quina relació va tenir amb la Guerra Civil espanyola? Per donar resposta a aquests interrogants el Museu Torre Balldovina ofereix visites guiades gratuïtes a l’exposició “Miguel Hernández, poeta del poble” als centres educatius de la ciutat, a càrrec del comissari de la mostra l’investigador Àngel Sody, que explicarà els aspectes més rellevants de la vida i l’obra del poeta seguint el fil cronològic que presenta l’exposició (més informació i reserves al correu electrònic museutorreballdovina@gramenet.cat i al telèfon 93 385 71 42).
 
D’altra banda, com a cloenda de l’exposició, el diumenge 16 de juny, a les 12 h, el mateix Ángel Sody farà una visita guiada gratuïta oberta a tothom i, davant de l’èxit de participació en la lectura de poemes de Miguel Hernández que es va fer el passat 28 d’abril, se n’ha programat una altra pel mateix dia a les 13 h.